tuffet

co znamená?:-)

Doporučuji slovník Lingea.

tam jsem hledala a nenašla…:-(

Je to trs, chomáč, drn.

děkuji:-) kde jste našel?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Gabriela1111 vložený před 11 lety

děkuji:-) kde jste našel?

Ve slovníku Lingea Lexicon 5, ale v placené verzi (Platinum).

Bylo mi divné, že ani výkladové slovníky toto slovo neuvádí, tak jsem si ho teď vyhledal v etymologickém slovníku a ejhle, co hledáme je ve skutečnosti zdronělina slova TUFT. :)

www.etymonline.com/index.php?…

To už najdete ve všech slovnících, včetně on-line Lingea. :)

Nic není čenobílé… Zkuste si to zadat do google images

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 11 lety

No vida. :) Tento význam byl v Lexiconu na druhém místě – měl jsem ho zmínit, omlouvám se.

Ten google mě přivedl i k této, dosud pro mne utajené, klasické říkance:
http://en.wikipedia.org/…_Miss_Muffet
Když si vygooglíte “miss muffet”, najdete spoustu zajímavých zpracování této dětské říkačky.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

No vida. :) Tento význam byl v Lexiconu na druhém místě – měl jsem ho zmínit, omlouvám se.

Ten google mě přivedl i k této, dosud pro mne utajené, klasické říkance:
http://en.wikipedia.org/…_Miss_Muffet
Když si vygooglíte “miss muffet”, najdete spoustu zajímavých zpracování této dětské říkačky.

Právě tuto říkanku mám v jedné dětské knize, o Miss Muffet jsem se i něco dopídila, ale zkratku TUFT bych asi z TUFFET neodvodila. Lingea 5 Platinum jestli jsem dobře pochopila je v elektronické podobě, nikoliv kniha? No čtu doma synovi knihy v originále a dost často narážím na slova, která nemohu nikde najít. Asi o té Lingea 5 začnu přemýšlet. Jen ta cena. Jiná alternativní verze není na trhu v levnější verzi?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 11 lety

to mě tentokrát nenapadlo, ale jinak tam vlastně taky hledám překlad, tisknu obrázky v aj a hledám podle názvu na googlu, tak zkusím příště i tam, převaha obrázků snad člověku napoví nejvíc pravděpodobný překlad…:-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.