Předpřítomný čas

Tyto věty jsme měli v testu. Mě se to použití předpřítomných časů nezdá. Minimálně si myslím, že je to nejednoznačné. Co si o tom myslíte vy?

About a million people have fled their homes for shelter. The storm has killed at least three people, officials say. In Tacloban, where thousands were killed by typhoon Haiyan last year, roofs have been blown away.

No jdou jiné časy (Kromě přítomného času prostého v prvních dvou větach třeba) , bez kontextu se to nedá určit…
Nebyl to test na to, aby se učitelka ujistila, že umíte časy hlavně vytvořit?

Ne má to být test na určení časů.

To jsou typické věty ze zpráv. Tam je použití předpřítomného času běžné a logické – mluvíme o současné situaci, resp. o tom, jak k ní došlo.

Co konkrétně se Vás na tom nezdá a jaké časy byste tam případně použil vy?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

To jsou typické věty ze zpráv. Tam je použití předpřítomného času běžné a logické – mluvíme o současné situaci, resp. o tom, jak k ní došlo.

Co konkrétně se Vás na tom nezdá a jaké časy byste tam případně použil vy?

Já bych všude použil minulé časy, protože se mi zdá, že jsou to děje již ukončené, ale jestliže se to tak ve zprávách používá, tak to mění situaci.

Předpřítomný není ani tak proto, že to jsou zprávy, ale proto že se tak i jinak používá – http://www.helpforenglish.cz/…pritomny-cas (bod 3)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.