Help for English

Příprava na zkoušky

 

Ahoj kolegové, ráda bych se vás zeptala, jestli máte nějaké pravidlo týkající se přijímání studentů do přípravných kurzů na různé zkoušky v rámci denního nebo kombinovaného studia na našich SŠ a VŠ, čili např. maturitu nebo zkoušky a zápočty na VŠ. Studenti se na mne většinou obrací se žádostí o přípravu až v době, kdy už mají hodně natečeno do bot a já vím, že nic moc extra pro ně udělat nemůžu. Rozhodla jsem se proto udělat nějaká rozumná pravidla a dodržovat je, například přijímat studenty připravující se na maturitu nejpozději 6 měsíců před zkouškou. Jak jste na tom vy?

To je určitě hezký a rozumný nápad, ale obávám se, že ne každý si může dovolit odmítat studenty, zvlášť ti, kteří mají učení jako jediný zdroj příjmu. :(
Já osobně třeba beru každého, s tím, že si na začátku vyjasníme za jakých podmínek jsou reálné šance na (třeba částečné) zlepšení. Student chápe, že za měsíc se nedá udělat zázrak.
Jiná věc je, že ti, co flákali, budou se flákat dál, i v té době, kdy se “intenzivně připravují” – ale to je jejich hloupost. :)

Jako kladný příklad mohu uvést jednoho dospělého studenta, který navštěvoval firemní kurzy angličtiny několik let, ale nic moc tam nepochytil (ani se zřejmě nesnažil). Ve chvíli, kdy zaměstnavatel hrozil, že kdo neprojde test, bude si muset výuku zpětně zaplatit, dokázal tento student během měsíce dohnat několik let kurzů (šlo především o gramatiku) a test prošel. :)

Zatím jsem dělala přesně to samé, jasná domluva se studentem, že zázraky neumím. :/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.