Přijímačky Aj Pedf UK

Dobrý den, nevím, jestli mi někdo bude schopen nějak poradit, ale za zkoušku nic nedám. Připravuji se na přijímačky z angličtiny na PedF UK. A jedno cvičení, které se u přijímaček objeví, je pro mě nejtěžší ze všech. Vložím sem příklad.

2. Which noun can you add to all four words to form new single-word nouns or two-word nouns? Write all four new words. Example: hand, kit, pipes, sleeping → BAG → handbag, kitbag, bagpipes, sleeping bag

hanger, over, rain, waist = ? battle, friend, space, wreck = ? head, coast, dead, up = ? basket, eye, snow, room = ?

Štve mě, že by moje přijímačky mohly ztroskotat na slovní zásobě, protože jsem schopná učit se rychle, akorát teď nevím, jak na to. Kdyby mi byl někdo schopen jakkoliv poradit, budu Vám vděčná. Pokud by někoho zajímalo, jak vypadá celý test, můžu sem hodit odkaz na ukázkové testy. (Ze kterých jsem i vzala vložený úryvek.)

Zatím mě napadlo toto:

battle, friend, space, wreck = SHIP

shipwreck, friendship, spaceship, battleship

Děkuji. Mě nezajímá ani tak řešení, jako spíš rada, jak bych se na to mohla připravit. Ale myslím, že je to asi nemožné, prostě musí člověk mít hodně rozsáhlou slovní zásobu…

Ok. Trochu mi to svým charakterem připomíná gapped sentences (trios) ve zkouškách CAE, které už ale od letošního roku myslím není.

Souhlas, jde o poměrně náročné cvičení a je to hlavně o slovní zásobě. Já si zkouším vždycky v mysli projet různé možnosti, co by ta slova mohla mít společného, ale někdy to prostě nejde. Pokud je člověk navíc v časové tísni (u zkoušky) a ani přitom nemůže použít slovník, je to ještě obtížnější.

Je to také podobné klasickému WORD FORMATION, kde ovšem formujeme jen jedno slovo. Nicméně procházením cvičení s WF lze nabýt určitého cviku (testy FCE, CAE, CPE, případně tady na HFE).
Potom také vřele doporučuji tento webTTT

Děkuji moc :)

hanger, over, rain, waist = COAT

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.