Knížka pro poslech

Zdravím

Chtěl bych si zlepšit poslech, a tak k tomu hledám vhodnou učebnici. Moje angličtina je na úrovni B2 a chtěl bych se tedy dostat na úroveň C1.

Předem díky za tipy :)

EDIT: Má někdo zkušenosti s touto učebnicí?

Jaký poslech máte na mysli? Chcete si zlepšit poslech kvůli testům/zkouškám, kde se odpovídá na otázky podle nahrávky, nebo prostě chcete lépe rozumět?

Učebnici jsem viděl, ale nikdy jsem s ní nepracoval. Předpokládám, že tam prostě bude cd a různá cvičení na poslech… Já doporučuji hlavně sledovat a poslouchat co nejvíce různých seriálů, filmů, videí, audioknih (jak z americké tak britské tvorby), dále si můžete zkoušet poslechové části FCE a CAE zkoušek, nebo i jiných. Nemyslím si, že učebnice vám nějak výrazně pomůže v poslechu, ale může být dobrým nástrojem pro trénování, je celkem jedno, jaká to bude.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Matěj K. vložený před 10 lety

Jaký poslech máte na mysli? Chcete si zlepšit poslech kvůli testům/zkouškám, kde se odpovídá na otázky podle nahrávky, nebo prostě chcete lépe rozumět?

Učebnici jsem viděl, ale nikdy jsem s ní nepracoval. Předpokládám, že tam prostě bude cd a různá cvičení na poslech… Já doporučuji hlavně sledovat a poslouchat co nejvíce různých seriálů, filmů, videí, audioknih (jak z americké tak britské tvorby), dále si můžete zkoušet poslechové části FCE a CAE zkoušek, nebo i jiných. Nemyslím si, že učebnice vám nějak výrazně pomůže v poslechu, ale může být dobrým nástrojem pro trénování, je celkem jedno, jaká to bude.

Hlavně lépe rozumět. HIMYM už mi nepříjde tak lehký jako dřív (asi 6./7. série) a třeba Supernatural se bez titulků snad nedají. A také bych pak rád podstoupil CAE :)

Ještě se nabízí Collins English for Life: Listening B2+ with CD

Zde jde spíše o poslech “reálných” lidí, jejíchž řeč je plná těch nedokonalostí jako “uhm, ehm” apod, tedy jak lidé běžně mluví.

Kterou z těchto 2 byste mi tedy doporučili? :)

Ta druhá by mohla být celkem zajímavá :-) Každopádně řeč reálných lidí uslyšíte i v seriálech a filmech, tudíž pokud vám jde o to, nemusíte kupovat učebnici. Stačí mít trpělivost a poslouchat, zatím třeba s titulky, ale na vaší úrovni už bych sledoval spíš bez nich.

V angličtině sleduji HIMYM a Supernatural (a také už i filmy). HIMYM si dám vždycky nejprve bez titulků a pak s nimi. Bez titulků rozumím tak v průměru +70% (někdy se to všechno vážně nedá zachytit, ale málokdy mi unikne celá pointa) a třeba Supernatural by bez těch titulků snad ani nešlo. Nicméně i tak si u HIMYMu (a nejen tam, ale ikdyž slyším nějaký rozhovor či něco takového), tak si říkám, že bych na tom měl nějak zapracovat. Ještě uvidím, nějak se rozhodnu :)

Můžete zkusit více seriálů, aby Vás pak nepřekvapily jiné přízvuky. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.