have got to/have to/must

Přeji hezké odpoledne, mám tady cvičení (téma: How to get to the top of your profession):

You ............ stay organised – especially if you have a lot to remember. You can't rely on your brain, either. Make lists, write plans, whatever.

1. have got to
  2. must
  3. have to

Jaká je správná odpověď a proč? Přijde mi, že jsou možné všechny..?!

Vidím to stejně, ani jedna není zjevně v rozporu z pravidly. b je více direktivní.

Swan (239) píše, že HAVE GOT TO se normálně nepoužije pro “repeated obligation”. Dá se předpokládat, že zadavatel testu měl za to, že v tomto případě jde o radu, co dělat “vždy / opakovaně”.
MUST = rada vychází od pisatele, jeho názor, uděluje “povinnost”
HAVE TO = “jinak to nejde”, popisuje, jak to chodí

Děkuji za Vaše příspěvky, v klíči je označena jako správná odpověď za a), tzn. have got to. Taky mi to přijde jako nejméně vhodná varianta ze všech… už opravdu nevím, kde je zakopaný pes..?

Já bych si s tím hlavu nelámala. Je to test – multiple choice? Předpokládám, že to nebyl text s gap fill a možnostmi… takže věta vytržená z kontextu – jak to asi ten student má vědět, co ten, kdo test psal, měl na mysli? Fakt se tím netrapte. Kluci vám výše popsali, pro jakou situaci se hodí jaký výraz, máte naše články… pak už stačí jen vnímat, jak se který výraz používá v praxi. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.