Prosím Vás, proč nemůže být v následující větě použito slovo “greedy”?
Jack hates spending money. He is rather greedy/ mean.
Díky
Prosím Vás, proč nemůže být v následující větě použito slovo “greedy”?
Jack hates spending money. He is rather greedy/ mean.
Díky
Protože greedy je chamtivý a mean je lakomý.
Právě proto bych řekl, že geedy by tam šlo, ne? Proč by to nešlo?
wanting more money, power, food, etc. than you really need
někdo řekl, že greedy tam být nemůže – kdo a proč? debata by asi měla být o tom co je lepší… rather mean mi osobně zní líp ale to nic neznamená
někdo řekl, že greedy tam být nemůže – kdo a proč? debata by asi měla být o tom co je lepší… rather mean mi osobně zní líp ale to nic neznamená
Proč? Markii napsala…proč nemůže být ve větě použito greedy. A odpověď byla, protože greedy znamená chamtivý a mean lakomý. Z toho plyne, že Nevim123 s tím souhlasil, že nemůže. Na to jsem právě reagoval.
Proč? Markii napsala…proč nemůže být ve větě použito greedy. A odpověď byla, protože greedy znamená chamtivý a mean lakomý. Z toho plyne, že Nevim123 s tím souhlasil, že nemůže. Na to jsem právě reagoval.
jistě, má reakce byla právě na post marki001a tvrzení… ‘greedy tam být nemůže …’
Greedy/chamtivý vyjadřuje, že někdo chce víc a víc, kdežto mean/lakomý, že někdo nechce utratit ani korunu. Pokud se tedy jedná o nějaké cvičení, kde druhá věta má přeformulovat první větu a má vybrat jednu možnost, tak bych tam rozhodně dal mean. Pokud se však jedná o dvě nezávislé věty, tak tam samozřejmě může být téměř cokoliv.
Greedy/chamtivý vyjadřuje, že někdo chce víc a víc, kdežto mean/lakomý, že někdo nechce utratit ani korunu. Pokud se tedy jedná o nějaké cvičení, kde druhá věta má přeformulovat první větu a má vybrat jednu možnost, tak bych tam rozhodně dal mean. Pokud se však jedná o dvě nezávislé věty, tak tam samozřejmě může být téměř cokoliv.
Já bych taky dal, kdybych se musel rozhodnout, mean, ale když chceš hromadit peníze, tak logicky nechceš utrácet. To mne na těchto testových otázkách vždycky vadí.
Tam je to ale obráceně. To, že nerad utrácí své peníze, vůbec nemusí
znamenat, že chce víc a víc. A technicky vzato, to, že je někdo chamtivý,
také nemusí znamenat, že nechce utrácet peníze, třeba právě chce víc a
víc, aby mohl víc a víc utrácet. ![]()
Tam je to ale obráceně. To, že nerad utrácí své peníze, vůbec nemusí znamenat, že chce víc a víc. A technicky vzato, to, že je někdo chamtivý, také nemusí znamenat, že nechce utrácet peníze, třeba právě chce víc a víc, aby mohl víc a víc utrácet.
Vidím to stejně ![]()
Tam je to ale obráceně. To, že nerad utrácí své peníze, vůbec nemusí znamenat, že chce víc a víc. A technicky vzato, to, že je někdo chamtivý, také nemusí znamenat, že nechce utrácet peníze, třeba právě chce víc a víc, aby mohl víc a víc utrácet.
Jak naopak?
To, že nerad utrácí své peníze, vůbec nemusí znamenat, že chce víc
a víc To sice nemusí nutně, ale velmi často chamtivý člověk velmi
nerad peníze utrácí.
A k tomu druhému. Tím, už z pouhé logiky věci, když utratíš peníze, tak jich máš méně. A chamtivec je člověk, který se velmi nerad zbavuje peněz, majetku, atd…
Chápu, kam míříš, ale stejně si myslím, že ta testová otázka není dobře položená.
Už jenom to, že se o této otázce tak dlouho dohadujete, vypovídá
o tom, že asi není úplně nejlépe zadaná ![]()
Můj názor je takový, že tento styl otázek vždy vyžaduje slovo, které je pro danou definici nejjasnější. Zkuste si to obrátit: máte slovíčko greedy a máte pro něj napsat definici – asi byste nenapsali “someone who hates spending money”, protože ten prvotní význam je spíše takový, že chce co nejvíc peněz (chce jich hodně a nechce je nikomu dávat). Zatímco u mean (podle lingea – skoupý, lakomý, skrblivý) už by definice seděla podle mě lépe, znamená to opravdu, že šetří.
Děkuji, za odpověďi. Máte pravdu, že to asi není nejlépe položená otázka, ale je to z cvičení z učebnice, kde se má vybrat správná varianta. Možná je lepší se ptát, jak píše Matěj, co je pro danou větu nejjasnější slovo. A v tom případě by potom sedělo mean.
Jasně lépe sedí mean, to jsem psal také, tedy bavíme-li se o britské
angličtině. Já třeba osobně používám spíše AmE a tam mean znamená
spíše zlý, takže už vidím, jak by na tuto otázku reagoval
Američan. ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.