I am excited (that) I will play. Je tato věta ok?

Ahoj/Dobrý den

I am excited (that) I´ll play against him (tomorrow, next month, year etc.)

Jsem popravdě poněkud zmaten a vůbec netuším zda tuto konstrukci mohu i nadále používat a nebo nikoliv.

Pár rodiláků říká, že toto je konstrukce, která se běžně používá, ale druhá část tuto větu považuje za “weird”. Co je na ní “weird”?

Mohli by jste mi, prosím, říci kdo má pravdu?

Už jsem prošmejdil všemožné učebnice , ale žádná o tomto problému nepojednává.

Děkuju mockrát :)

Asi by bylo lepší říct:

I am excited (that) I'm going to play against him (tomorrow, next month, year etc.)

Úmyslně jsem nechtěl nabízet možnosti, které jsou ok podle všech, abych nemanipuloval, ale tohle je prostě zvláštní.

Jak sám říkáte:

I am excited I am going to play/I will be playing se líbí všem.

Ale hlava mi pořád nebere proč ono " that I will play" je špatně/“weird”

Někdy bych si opravdu přál mít možnost přepnout se do hlavy rodiloše abych cítil onen rozdíl. V čem podle vás tkví zakopanej pes?

I'm going to play totiž zdůrazňuje, že už je to jistý/naplánovaný, že proti někomu budete hrát. I will play byste spíše řekl, když byste se bez velkého přemýšlení najednou rozhodl, že asi budete proti někomu hrát.

Kdyžtak tady je to vysvětlené perfektně kdy will a kdy going tohttp://www.helpforenglish.cz/…budouci-casy

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.