Minulý čas - Vysvětlení správného řešení

Ahoj, mohli by mi někdo pomoci vysvětlit následující slovesné tvary: http://www.imgup.cz/…enshot_2.png

1. proč tam není was working místo had been working? Takhle ta věta říká že pracoval 10 měsíců ve firmě ještě před tím než do ní vstoupil?
  2. má tam být správně I hadn't ever met him before – Jakože jsem se s ní nikdy předtím nesetkal před tím než mě poslala do kanceláře?
  1. Má tam být správně didn't even think, pročpak? Není tam přeci uvedená přesná doba v minulosti, a má to nějaký následky ma přítomnost, takže present perfect není to tak?

Díky moc! :)

1. Tady spíš jde jen o zdůraznění času, že tam pracoval UŽ deset let. Klidně by tu ale stačil minulý průběhový.
2. Ano, zdůvodňujete si to správně. Jedno sloveso v minulém čase už tam je (SUMMONED), a Vy říkáte, že jste se s ním nikdy předtím nesetkal, souvisí to tedy s minulostí, ne s přítomností.
4. Spíš by tam mělo být I hadn't even thought. Nikdy ho ani nenapadlo, že by ta žena věděla, že existuje. Jednoduše (snad) řečeno, ten děj popisovaný tím, co máte doplnit, platil předtím, než děj popisovaný tvarem KNEW v druhé části věty.

Daniel Müller:

4. Nikoliv, ty dva děje platí ve stejnou dobu. V tu chvíli (když byl překvapený) ho ani nenapadlo, že ta žena (v tu stejnou chvíli) věděla, že existuje.

Ok, thanks.

ad1

was working there when we met.
had been working there for 10 years when we met.

Díky moc za odpovědi!! :) Chtěl bych se ještě ohledné Té jedničky.

Když tam ale vyplním was working , tak mi to píše blbě. Je to SW od Cambridge. Může tam být teda údajně jen had been working. Ale předminulý čas znamená, že se to muselo udát před jiným minulým a tady by to znamenalo, že pracoval 10 měsíců někde ještě předtím něž tom vstoupil , je to tak ? :) Což je zvlaštní.

Nevím, kde v té větě vidíte, že někam vstoupil, každopádně já tam vidím toto:

I had been working there for ten months when Mrs. Hodgson summoned me to her office.

To nezvýrazněné předchází tomu zvýrazněnému.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.