Zdravim, anglictina ma 12 časou no vkuse sa od ludí dopočujem(aj tych ktory boli v anglicku aj dlhsie) ze ich nepotrebujem vediet vsetky lebo v reale samotny angličania použivaju možno 5. Kde je podľa vás pravda? Má niekto ine skusenosti? Dakujem
Zdravim, anglictina ma 12 časou no vkuse sa od ludí dopočujem(aj tych ktory boli v anglicku aj dlhsie) ze ich nepotrebujem vediet vsetky lebo v reale samotny angličania použivaju možno 5. Kde je podľa vás pravda? Má niekto ine skusenosti? Dakujem
Počítat, kolik angličtina má nebo nemá časů, je v prvé řadě nesmysl a pro mnohé dosti demotivující.
Je to navíc dle mého celkem zbytečná debata…
Já ani moji studenti jsme nikdy neřešili, kolik časů angličtina má.
Nikomu to nechybělo myslím ![]()
Mne tu neslo o matematicke počty a pod. ale o to čo je pravdy na tom že napr. nejaky predminuly priebehovy nikdy nepouzijem a tak..
Pro mne je to spíš motivující. Má dva gramatické časy – přítomný, minulý.
Mne tu neslo o matematicke počty a pod. ale o to čo je pravdy na tom že napr. nejaky predminuly priebehovy nikdy nepouzijem a tak..
A proč byste ho nikdy nepoužil?
Ved to je prave ten dovod preco kladiem otazku, nedava mi to zmysel, no napriek tomu mi to tvrdilo uz viac ludi ktori pracovali v zahranici
možná to mysleli tak, že abyste se “dorozuměl” (nehledě na gramatickou správnost či přesnost), stačí vám umět používat zlomek, to ostatně ale platí všude, že ano, ale pokud vám jde o přesné vyjadřování, tak jak to má být, použijete většinu časů…
dobře, v běžné mluvě se nejspíš moc často nesetkáte s takovým předbudoucím, ale jinak myslím, že celkem se všemi.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.