V angličtině nemůže podmět začínat předložkou?

Dobrý den/Ahoj

V angličtině nemůže podmět začínat takto předložkou, je to pravda? Ještě jsem se s tímto jevem nikdy “vědomě” nesetkal. Mně zní dobře i první věta :(

• Without highlighting the possible consenquences of not taking care of your body decreases the will of people to change their habits.

Správná verze je prý pouze takto:

• Highlighting the possible consenquences of not taking care of your body increases the will of people to change their habits.

První věta je dobře (bez předložky), akorát má opačný význam než ta věta níže. V první větě je highlighting … decreases a v druhé highlighting … increases. Možná i proto Vám to bylo označeno za nesprávné. Podle mě by to s předložkou šlo, ale v druhé části by musel být podmět:

Without highlighting the possible consequences of not taking care of your body, people will not consider changing their habits.

Ritter: Takto to určitě nejde. V tý první větě by jako podmět mohlo být chápáno jedině slovo “consenquences” a to nedává smysl.

Teoreticky by šlo:

Not highlighting (podmět) the possible consequences of not taking care of your body decreases (přísudek) the will of people to change their habits.

Ale zní to krkolomně a je tam dvakrát not.

Ta správná verze je lepší.

První věta je dobře (bez předložky), akorát má opačný význam než ta věta níže. V první větě je highlighting … decreases a v druhé highlighting … increases. Možná i proto Vám to bylo označeno za nesprávné. Podle mě by to s předložkou šlo, ale v druhé části by musel být podmět:

Without highlighting the possible consequences of not taking care of your body, people will not consider changing their habits.

Nene. První větu jsem měl napsanou s předložkou a ta druhá věta byla vytvořena tak aby znamenala víceméně to samé když tedy v první větě nemůže být předložka “Without”.

Hmm takže předložka takto být opravdu nemůže..... to mi zase unikl nějaký základ jak tak koukám :( Boffine a Danieli, děkuji vám za pomoc :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.