Present perfect?

Dobrý večer, použil bych zde správně PRESENT PERFECT?

A: Mami, nezapomeň vzít babičce ty sklenice, které jsou na stole.

B: Jasně, neboj.

A: Dobře, tak já jdu napřed čekat na zastávku.

B: OK

Po pár okamžicích přijde “B” na zastávku a “A” se zeptá Vzala jsi ty sklenice? “Have you taken those jars?”

Ano, můžete.

Have you brought those jars?

Více zde.

A nebylo by to “brought” až po příjezdu k babičce, kde už by je vzala na místo určení?

Taken by znamenalo “už jsi odnesla ty sklenice?”, což asi říct nechceme… Nejde ani tak o místo určení, ale směr. Viz článek.

Děkuji Vám oběma. :) A ten článek se mi opravdu hodí :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 8 lety

Taken by znamenalo “už jsi odnesla ty sklenice?”, což asi říct nechceme… Nejde ani tak o místo určení, ale směr. Viz článek.

Vždyť ale ty sklenice “odnáší” z domova k babičce a v této větě se pouze ptá v půli cesty, zda to nezapomněla udělat.

Don't forget to take the jars with you (doma)
Did you take the jars? / Didn't you forget (to take them)? (o pět minut později na zastávce)
Have you brought the jars? (babičky otázka po jejich příjezdu)

Já nevidím důvod, proč by tam take nemohlo být. Bring bych dal stejně jako Daniel Müller, až když by je přinesla na místo určení.

I didn't forget to take the jars and I even managed to bring them to my grandma in one piece.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 8 lety

Vždyť ale ty sklenice “odnáší” z domova k babičce a v této větě se pouze ptá v půli cesty, zda to nezapomněla udělat.

Don't forget to take the jars with you (doma)
Did you take the jars? / Didn't you forget (to take them)? (o pět minut později na zastávce)
Have you brought the jars? (babičky otázka po jejich příjezdu)

Já nevidím důvod, proč by tam take nemohlo být. Bring bych dal stejně jako Daniel Müller, až když by je přinesla na místo určení.

I didn't forget to take the jars and I even managed to bring them to my grandma in one piece.

Jojo, asi máte pravdu. Jsem se v tom asi nějak zamotal…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.