Ahojte.
Je možné vetu “Doteraz som nepočul o tom, že spieva.” nasledovne?:
I haven't heard about her being singing.
Ahojte.
Je možné vetu “Doteraz som nepočul o tom, že spieva.” nasledovne?:
I haven't heard about her being singing.
Ne, vazba “being singing” není možná. I haven't heard of/about him/her singing, I haven't heard of/about him/her being a singer.
Robím v pohrebníctve cez 20 rokov a nikdy som nepočul o tom, že by mŕtva žena porodila,“ povedal. (cas.sk) … I've never heard of/about a dead woman giving birth …
Zatiaľ som nepočul o tom, že by niečo obdobné existovalo aj na Slovensku (fcdac.sk) … I haven't heard of/about the existence of anything similar … I haven't heard of/about anything similar existing …
Dakujem. Priznám sa že stále nie som celkom zorientovaný preto doplňujúce otázky.
Problém je v samotnom konkrétnom spojení “being singing” že sa nepoužíva, alebo ani pri slovesách s iným významom by being + sloveso v ing tvare nebolo možné?
V iných tipoch viet ale takýto tvar možný je, však?
Napr :
I am looking forward to going skiing.
I am looking forward to being singing with you again.
Ďakujem.
“Being” + sloveso v ing tvaru není možné v žádném případě, viz GO + gerundium (-ing). Go [VERB]ing (in the sense jít plavat, jít nakupovat atd.) is a separate idiomatic construction. You can't use being [VERB]ing ever. This is never correct.
I am looking forward to being singing with you again.
I am looking forward to singing with you again.
Ďakujem ![]()
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.