Help for English

Známý

 

Dobrý den,

chtěl jsem se poradit, jak by se dalo nejlépe anglicky vyjádřit slovo “Známý” v tom smyslu, kdy mluvím o nějakém člověku, kterého znám.

Samozřejmě vím, že existuje slovo “Friend”, což ale znamená “Kamarád”, člověk, kterého dobře znám, někdy spolu třeba někam chodíme apod., asi každý ví, co myslím :-)

Jenže známý nemusí být nutně kamarád a to je právě to, co bych chtěl vyjádřit. Prostě jen nějaký člověk, kterého odněkud můžu znát, ale ne že bychom nutně byli kamarádi. Např. ve větě “Je to můj známý” apod.

Existuje pro to v angličtině nějaké slovo, nebo se prostě používá “Friend”, ať už je to vyloženě kamarád nebo jen známý? :-)

Děkuji moc

V podobných případech je prostě nejjednodušší použít SLOVNÍK:
https://www.dict.com/…C3%A1m%C3%BD TTT

Super, díky moc. A ještě jen abych se ujistil, lze toto slovo tedy použít ve větě takto? “He is my well-known” “On je můj známý” = a person that I know from somewhere

Nebo jak jinak?

Děkuji moc

Ještě oprava, asi jsem se přehlédl, ono to má asi vlastně být “Acquintance”, je to tak? Moje chyba :-) Takže tedy “He is my acquaintance”?

He is someone I know

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Václav Luks vložený před 6 lety

Ještě oprava, asi jsem se přehlédl, ono to má asi vlastně být “Acquintance”, je to tak? Moje chyba :-) Takže tedy “He is my acquaintance”?

To zní hodně divně. Použijte to, co napsal pan Svozílek výše.

pozri aj czenglish a acquaintance :)

Dobře, tak díky moc

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.