První pomoc - 5T

Je v angličtině taky nějaká zkratka jako 5T?
(teplo, ticho, transport, tekutiny nepodávat, tišení bolesti)

Ne. Našel jsem the three Ps (“preserve life, prevent worsening, promote recovery”) ale není to všeobecně známý pojem. Ve skutečnosti bude to vypadat v případě laika spíš takhle: Phone for an ambulance, photograph yourself with the casualty (take a selfie), pretend to know what to do while you're waiting for the ambulance. ;-) V horším případě ještě: put the picture up on Facebook, pray for the soul of the dear departed who you failed to help because you didn't know anything about first aid.

Díky za odpověď.
Docela koukám, že v angličtině plno věcí vůbec není. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od DesperateDan vložený před 7 lety

Ne. Našel jsem the three Ps (“preserve life, prevent worsening, promote recovery”) ale není to všeobecně známý pojem. Ve skutečnosti bude to vypadat v případě laika spíš takhle: Phone for an ambulance, photograph yourself with the casualty (take a selfie), pretend to know what to do while you're waiting for the ambulance. ;-) V horším případě ještě: put the picture up on Facebook, pray for the soul of the dear departed who you failed to help because you didn't know anything about first aid.

:D

Takhle jsem se tu už dlouho nezasmál. Nejlepší příspěvek 2018!

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.