Pomoc s prekladom viet

Zdravim, prosim o pomoc s tymito vetami pripadne mi pomoct ako by ste nato isli vy keby ze neviete hned z fleku vyjadrit to co chcete. Dakujem

1. Treba sa s tým vyrovnať. V zmyzle byt vyrovnany s nejakou situaciou
  2. Hladas si pracu? Tu na by mozno vela ludi pouzilo "are you looking for a job? Ale nesedi mi to pretoze je tam ing a ja nemam na mysli prave tuto pritomnost a pozite bez ing som to nevidel.

3.Taky je svet a taky sme my ludia. Ako tu mam prelozit to " taky (takyto)"? Mozem pouzit such?

4. Bude mi česť. Bolo by mi cťou.

1. You need to get over it.
  2. Are you looking for a job? (co chcete říct tím, že nemáte na mysli tuto přítomnost? jinak si tu větu neumím představit. kdyžtak uveďte kontext)
  3. That's the way the world works and the way we are.
  4. I would be honoured. It would be an honour.

K 2. : Přítomný průběhový čas se nepoužívá pouze pro věci, které děláme v téhle vteřině. Jsou to i činnosti, které normálně a trvale neděláme (nikdo nehledá práci trvale, stále a pravidelně) TTT.

2. Ak viem o niekom ze je nezamestnany napr. pol roka a chcem sa ho spytat ci si vobec hlada praca myslim tym po celu tu dobu co je nezamestnany, preto mi to tam nesedi. Tam uz nejde o pritomnu dobu. Franta: Mozte to rozviest, pripadne pouzit priklad? Dakujem

Cetl jste u nas clanky o pritomnych casech?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od TK1991 vložený před 7 lety

2. Ak viem o niekom ze je nezamestnany napr. pol roka a chcem sa ho spytat ci si vobec hlada praca myslim tym po celu tu dobu co je nezamestnany, preto mi to tam nesedi. Tam uz nejde o pritomnu dobu. Franta: Mozte to rozviest, pripadne pouzit priklad? Dakujem

Přítomný průběhový je jakýmsi opakem pravidelné činnosti. Není důležité, zda něco dělám vteřinu či půl roku, ale že nejde o trvalý stav.

Mrkněte na články: https://www.helpforenglish.cz/…asy/pritomne

Tam je mnoho příkladů.

Uz som to pochopil dakujem :) No trapi ma preklad vety cislo 3. Boffin to prelozil dost zlozito, v zivote by mi nenapadol tento preklad. Ako k niecomu takemu mozem dojst? Dakujem

Přečtěte si toto.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.