It looks really cool./It's looking really cool.

Je oboje možné ve významu, že něco vypadá parádně, když si to zrovna prohlížíme?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 7 lety

Je oboje možné ve významu, že něco vypadá parádně, když si to zrovna prohlížíme?

Průběhový čas lze použít pro dočasné věci – např. “You're looking quite unhappy.” (zrovna teď vypadá, jeví se mi nešťastně). Nejsem si jistý, zda je to i případ, který zmiňujete.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 7 lety

Průběhový čas lze použít pro dočasné věci – např. “You're looking quite unhappy.” (zrovna teď vypadá, jeví se mi nešťastně). Nejsem si jistý, zda je to i případ, který zmiňujete.

Čerpám z článku o stavových slovesech: Sloveso FEEL (cítit se) a LOOK (vypadat) sice také popisují stav, ale lze je používat i v průběhových časech. I feel tired./I'm feeling tired. – Mezi těmito dvěma větami není žádný zásadní rozdíl.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od oops vložený před 7 lety

Čerpám z článku o stavových slovesech: Sloveso FEEL (cítit se) a LOOK (vypadat) sice také popisují stav, ale lze je používat i v průběhových časech. I feel tired./I'm feeling tired. – Mezi těmito dvěma větami není žádný zásadní rozdíl.

Jistě. Já mluvil o Vaší větě – že si nejsem jistý, zda něco může zrovna teď vypadat “cool”.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.