Skilled

Zdravím (již podruhé v tomto týdnu:)), dělám na překladu jedné odborné knihy o komunikačních dovednostech, kde mi dělá problém přeložit neustále se opakující se spojení se slovem SKILLED. např. skilled action, sklilled performance apod…

Prošla jsem mnoho synonym tohoto slova, ale žádné mi tam jednoduše nesedí. Ať už je to třeba *kvalifikovaný, vyučený, odborný, šikovný. Pokud mě chápete – jde o takový ten cit, aby to znělo dobře. Jediné, co mi tam přijde trošku nejnormálnější, tak je překlad “zkušený”, ale nevím. Pokud by vás někoho něco napadlo, budu jedině ráda! :)

Př. vět.

The importance of understanding skilled behavior in all its complexities cannot be overstated.

The book’s core principle, that interpersonal communication can be conceptualised as a form of skilled activity, is examined in detail and a comprehensive transactional model of skilled communication presented, which takes into account current conceptual and research perspectives.

díky za pomoc!

Nebojte se použít pokaždé jiné slovo, takové, které pasuje k podstatnému jménu. Čeština má prostě jiné kolokace než angličtina. :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.