Help for English

kterou cestu vzdělání zvolit

 

Zdravím. Chtěl bych se zeptat na názor. Mám bakalářské vzdělání NEučitelského směru a angličtinu na úrovni C1-C2. Chtěl bych si dodělat vzdělání abych mohl učit AJ ideálně na střední škole. Mám dvě možnosti: varianta jedna je, že budu studovat od začátku Bc a Mgr. učitelství (bohužel při práci, tudíž kombinovaně, jde studovat AJ na 2.st ZŠ) a po té si dodělám dva semestry CŽV o rozšíření aprobace na střední školy. Celkem tedy šest let studia.

Druhá (časově výrazně jednodušší) legální varianta je vystudovat si magisterský program mého oboru, když už Bc. jsem a po té si dostudovat na akcent college didaktiku AJ a pedagogické minimum. Tím budu kvalifikovaný učit jak na zš tak sš a celé studium trvá 3 až 4 roky.

Chci se zeptat místních : jak se dívají ředitelé na přijetí člověka, který nemá klasický pajdák, ale šel druhou cestou? Obzvlášť třeba na gymplu. Myslíte, že šance uplatnění je stejná v obou variantách?

Díky moc za odpověď :)

Ahoj, omlouvám se, že neodpovídám přímo na tvoji otázku, napíšu sem ale jeden svůj postřeh. SŠ jsem končil v roce 2013 a v té době bylo na středních školách (alespoň v našem malém městě) velmi málo učitelů, kteří dosahovali stabilní úrovně C1/C2. Pokud takovou úroveň máš a můžeš ji třeba i prokázat (CAE, CPE atd.), mohlo by to být více stěžejní než typ formálního vzdělání. S příchodem nových absolventů se ale mohla situace už změnit. Sám jsem zvědavý na postřehy ostatních.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.