pomoc se slovesnými časy

Zdravím všechny, prosím o vysvětlení,proč jsou zde použity právě tyto časy (jedná se mi jenom o ty,co jsou zvýrazněny).

1. went to park…proč nemůže být I was going…šel jsem na parkoviště (podle mě to také zachycuje jakousi dobu)

2)I looked for them…napsala jsem I was looking for them…jakože jsem je hledala (nějakou dobu),také ale nelze

1. They had been waiting for…můžu zde použít také klasický past continuous ?- They were waiting for…(také mi přijde zde vhodnější,než použít “složitě” předminulý průběhový čas)

Zde je kontext: My parents had never flown before, so they were very nervous when we arrived at the airport to take our flight to Spain. I left them at the terminal building to get in the queue at the check-in-desk while I went to park my car in the long-term car park. However, when I got to the check-in-desk myself,they were nowhere in sight. I looked for them everywhere until it suddenly occured to me that they had already checked in and they were waiting for me in the departure lounge. They had been waiting for me for nearly half an hour at the gate with my ticket in their hands.

went to park…proč nemůže být I was going…šel jsem na parkoviště (podle mě to také zachycuje jakousi dobu)

Ne. Šel jsem tam, odešel, nechystal jsem se tam, I was going tu nemá žádné opodstatnění, už i podle intuice by vám to nemělo sedět.

I looked for them everywhere.
Podle mě zde není třeba zdůrazňovat žádný průběh.

They had been waiting for me for nearly half an hour at the gate with my ticket in their hands.

Ten čas tam není “složitě” ale v souladu s pravidly o časech ve vypravování. Pro vysvětlení bych doporučil článek o těchto časech.

https://www.helpforenglish.cz/…-vypravovani

Děkuji vám za vysvětlení..ještě se zeptám jestli bych mohla u té poslední věty použít past continuous..přijde mi,že tím význam úplně nezměním,naopak vyjádřím průběh doby..They were waiting for me for nearly half an hour…

přijde mi,že tím význam úplně nezměním

Máte pravdu v tom, že význam se nezmění, nicméně aby to bylo gramaticky správně, použijeme předminulý čas průběhový proto, že popisuje, co se dělo předtím po nějakou dobu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.