Dotaz ohledně členu

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně užití konkrétního označení pro nějaký objekt. Dělám bakalářku trochu netradičně s popisem vřeckovýtrusné houby, který se má vztahovat k nákresu, na kterém jsem označila větve konidioforu A1, A2,…B10. Píše se v tomto případě člen určitý, že se jedná o konkrétní větev “B” nebo je možné použít bez členu? Například: “The filament A is bearing (the) branch B.” (o vláknu A jsem se v textu zmínila v předchozí větě, proto člen určitý, ale o větvi B mluvím prvně). V odborných např. matematických článcích často vidím, že takhle označené křivky grafů píší bez členu, nevím tedy, jestli je i tohle ten případ.

Zároveň mi dělá potíže rozlišit, kdy v takovém textu použít člen určitý či neurčitý, když je téměř každé druhé slovo abstraktní. Jsou česká slova abstraktní srovnatelná s těmi v angličtině nebo jsou časté odlišnosti? Je pomůcka, jak je poznat? (př. approach, research, diversity, distribution,..)

Mockrát děkuji (a omlouvám se za obsáhlý dotaz)

Dobrý den,

Nouns Followed by a Number or Letter

Rule 9.6: Do not use the indefinite article or the definite article with nouns that are immediately followed by a number or a letter.

• Route 66 is famous for its beauty.
  • Where is my next class? It’s in Room 19.
  • You’re in the wrong area. You need to go to Section C.

Ve vašem případě: " … filament A bears branch B…" Present simple is generally used for this kind of descriptive narrative in scientific experiments .

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.