Help for English

Nyní už i tweetujeme

Komentáře k článku: Nyní už i tweetujeme

 

Dobrý den,
jsem rád, že se HFE rozrůstá na další platformy. Chci se zeptat, zda do budoucna neplánujete expandovat i na YouTube.
Vaše stránky zbožňuju. Začal jsem je navštěvovat téměř od začátku jejich existence, co by čtrnáctiletý žák ZŠ milující angličtinu. Dnes mi táhne na třicet, mám Mgr. z anglistiky a učím AJ na SŠ. Na Vašich stránkách jsem po dobu těch 13 let téměř denně. Velmi mě po celou tu dobu formovaly.
Mám ale trochu pocit, že v poslední době se o nich mezi studenty a učiteli/lektory mluví o něco méně než před pár lety, a že je možná trochu zastiňují Youtube kanály jako Brona.cz, Kubova English, English Hacker atd. Dost možná mě ale vyvedete z omylu. Třeba je to jen můj subjektivní pocit omezený okruhem lidí, mezi kterými se profesně pohybuji.
Vnímáte tyto projekty jako konkurenci? Je možné, že se HFE taky někdy na YouTube dostane nebo je tento formát mimo vaše ambice?
Díky za případnou odpověď a skvělou práci, kterou zde pro nás zdarma odvádíte.
Michal

Dobrý den, děkujeme za komentář. Jsme rádi, že jsou pro Vás naše stránky inspirací a těší náš obecně určitě zájem uživatelů.

Pokud jde o YouTube kanál, máme sice založený kanál k aplikaci EnglishMe, kde ale plánujeme dávat spíše jen videa typu „jak na to“, nikoli klasická výuková videa.

O dalších aktivitách na YouTube neuvažujeme hlavně proto, že prostě na ně není čas. Na projekt Help for English a English Me jsme v podstatě jen tři, z toho dva z nás vyrábí obsah. Kromě toho máme i jiné aktivity – běžně vyučování. A věřte nám, že učení, tvorba článků a aktivit na HFE/EM a prezentace na sociálních sítích nás zaměstnává natolik, že prostě YouTube musí jít stranou. Ano, řešením by mohlo být utlumit aktivity na HFE a EM, pak by byl čas na YouTube, ale toto by nebylo dobré řešení ani pro nás, ani pro naše uživatele.

Jestli se o nás mluví méně, to je otázka. Určitě je to možné, což nás sice jistě netěší, ale narvat do našeho harmonogramu ještě přípravu videí (což je velmi časově náročné), abychom se více zviditelnili, na to prostě nemáme.

Věříme, že kdo chce, snad si nás najde. Máme tu materiály, které na českém webu jinde nenajdete, a naše výuková aplikace má také mnoho jedinečných prvků.

Jestli vnímáme YouTube aktivity jako konkurenci? Je to jiná platforma, jiný způsob učení. Psané články VS videa mají oboje své výhody i nevýhody. Kdybychom dělali videa, dělali bychom je asi jinak, ale jak říkám, nemáme na to prostě kapacity, nebo jak píšete Vy, je to mimo naše ambice.

I tak věříme, že od roku 2006, kdy Help for English vznikl, jsme pomohli spoustě studentů ke zlepšení angličtiny a doufáme, že to tak zůstane.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.