Help for English

Are you ever going to stop?

 

Otázka skôr pre pokročilejších. Plánujete sa niekedy prestať učiť? Ak áno, kedy?

Ja som sa začal angličtinu učiť pár rokov pred maturitami a potom ešte asi rok po maturite. Teda od 2016 som sa už systematicky a aktívne neučil. Hlavne preto, že žijem v UK už od maturity a stratil som chuť angličtine venovať toľko času. Ale nedávno som začal čítať anglicky výkladový slovník (I know…) a celkom ma to baví.

Má niekto podobné skúsenosti?

Nebudu dlouze psát, co už jiní řekli lépe. :)

https://jazykovymentoring.sk/…kove-urovne/

Moje zkušenost je podobná, jako v odkazu.
Jen dodám, že se jazyky vlastně příliš neučím ve smyslu “studovat”. Prostě je “vstřebávám” a pomalu se ta úroveň zlepšuje sama. :)

Zdravím, celkem chápu co píšete. Já jsem na tom tak, že angličtinu učím a strašně mě baví. A mám vlastně pořád pocit, že toho vím málo (ač samozřejmě nějaké sebevědomí mám, když si dovoluju učit:)…), což mě motivuje k tomu, se učit dál.

Za prvé to jsou věci, na které narazíme se studenty a já si třeba nejsem s něčím stopro jistá nebo mám potřebu to prozkoumat více do hloubky, tak se pak v tom tématu hrabu......

Za druhé mám občas prostě chuť si třeba udělat nějaký test a pak mrknout na rozbor toho, co se tam vyskytovalo a podobně…

Za třetí mě poslední dobou baví luštit křížovky pro rodilce…jsou velmi obtížné, ale moc mě to baví.. (https://www.merriam-webster.com/…ly-crossword)

No – a co dělám nejvíc je, že čtu knížky v angličtině a hodně poslouchám – ať už seriály nebo třeba rozhovory s herci, kteří mě zajímají…ráda koukám na The Voice (ten americkej....­.....) – z toho všeho taky často vyplyne nějaké trošku učení, protože třeba narazím na nějaké věci, které mě zaujmou, které jsem neznala a podobně.....

Vím, že jste se ptal na to, jestli to má někdo podobně a já to vlastně mám jinak, ale třeba i tak vám to bude připadat zajímavé........

Říká se, že člověk se učí celý život, což vlastně platí i pro jazyky. Na své úrovni to spíše vnímám jako udržování a prohlubování svých již nabitých jazykových dovedností. I když anglickou gramatiku mám myslím zvládnutou vcelku dobře, občas narazím na něco, co je pro mě nové, nebo v čem si nejsem stoprocentně jistý. Se slovní zásobou je tomu podobně.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.