Help for English

AT school days

 

Ahoj,

prosím, vysvětlí mi někdo, proč je ve větě “What time do your children get up AT school days?” použita předložka AT a ne ON, když se jedná o dny?

Mohlo by to být proto, že se vlastně jedná o období – školní dny = školní rok, a že se teda AT používá v tomto případě stejně jako u AT Easter, AT Christmas a tak?

Je to věta z EnglishMe.

Díky moc.

Správně je “ON school days”.

Dobrý den, ale my máme v EnglishMe právě větu What time do your children get up on school days? (je součástí jednoho testu)

Kde jste ji tam prosím viděla?

Hledal jsem v našem adminu a narazil jsem tam na to, že vy jste si sama jako uživatel založila jako nové slovíčko tuto větu: What time do your children get up AT school days? (předložka psána takto velkými písmeny)

Dobrý den,

chmmm, to je teda záhada. Věty i slovíčka do svých uživatelských okruhů čerpám z výukových plánů v EnglishMe. Už od včera se pokouším najít cvičení, ze kterého jsem si tuto větu zkopírovala, ale je to jak hledání jehly v kupce sena :o) Dřív se mi zobrazovalo, ve kterých lekcích mám svoje uživatelská slovíčka použita, tak nebylo problém cokoliv najít. Teď už to tam ale nevidím. Musím projít všechna dokončená cvičení za cca 1,5 roku, což mi chvíli zabere.

To “AT” jsem si v uživatelském okruhu schválně zapsala velkými písmeny, protože jsem v tom opakovaně dělala chybu, pořád jsem tam psala “on” a to “at” mi právě nedávalo smysl.

Není třeba možné, že v této větě původně v EnglishMe byla chyba, a já jsem si to překopírovala ještě s tou chybou dřív, než jste ji vy stihli opravit, čehož já jsem si už později nevšimla?

Nicméně podstatné je, že správně je tedy opravdu ON school days. Pak už mi to dává smysl a ráda si to v uživatelském okruhu opravím :o)

Moc děkuji!

Tak už jsem to cvičení našla a samozřejmě to máte v EnglishMe správně – ON school days. Musela jsem si to špatně opsat, když jsem to zadávala do vlastní lekce. Omlouvám se za zmatečný dotaz a moc děkuji :o)

Nic se nestalo :-) Jsme rádi, že se to vysvětlilo :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.