Ahoj všem,
chtěl bych založit krátké vlákno a zeptat se, jak řešíte učení a hlavně aktivní používání pokročilejší slovní zásoby.
Poslední dobou se snažím posunout svou angličtinu dál za tu pohodlnou hranici B2/C1. Konzumuju spoustu obsahu — YouTube, podcasty, herní fóra, zprávy — a neustále narážím na skvělé fráze, idiomy a přesná slovíčka, kterým v kontextu bez problému rozumím. Ale jakmile mám něco napsat nebo říct, můj mozek se automaticky vrátí k těm samým základním slovům, která používám už roky.
Mám pocit, že moje pasivní slovní zásoba je obrovská, ale ta aktivní prostě stagnuje.
Jak tu mezeru přemosťujete vy? Používáte kartičky (Anki, Quizlet), píšete si deník, nebo spoléháte jen na to, že vám to časem přejde do krve samo díky neustálému kontaktu s jazykem?
Budu rád za jakékoli tipy a zkušenosti, co vám funguje (a co naopak ne)!Nezapomeňte také na odpočinek. Pokud máte rádi nějakou zábavu nebo třeba rychlé online hry, v tom případě vám doporučuji tuto stránku . Najdete na ní spoustu skvělých nabídek a zábavy.

Vloženo před 5 dny