his/her alebo niečo celkom iné?

Ahojte, už dlhšie sa zaoberám s problémom keď chcem povedať vetu typu.
Who is the most different from … TV character.
Ide o to, že sa pýtam všeobecne na ženy aj mužov, kto z nich všetkých sa najviac odlišuje od ich televíznej postavy. Neviem ale, aké privlastňovacie zámeno tam vložiť namiesto bodiek. Ak by som sa pýtala iba na mužov samozrejme by to bolo his a na ženy her, ale čo keď sa pýtam iba na jednu osobu a neviem či odpoveď bude muž alebo žena. Dúfam že chápete čo sa pýtam. Túto väzbu som chcela pred nejakým časom použiť, ale nevedela som ako na to, tak dúfam, že mi tu niekto skusenejší poradí. :-)

their ?

…from another TV character
nebo
Who is the most different than others. Which TV character is the most different than others.

Bylo by ale dobré, kdyby to někdo zkušenější potvrdil :-)

jarmi1, nepochopila jste to nějak jinak? On se ptá jak jedním slovem nahradit HER/HIS..

VIZ příspěvek Mareše z jiného vlákna…

„No právě. Protože u somebody (one) se neví, zda-li mluví člověk o ženě či muži, tak se používá their. A je to gramaticky správně.
Edit: např. se říká If anybody wants to leave early, they can. nebo Someone has forgotten their umbrella. (věty jsou z Murphyho)“

Nebo jsem to z té SK pochopil špatně já :D

Filip pochopil si to správne :-) Ďakujem za radu. Lebo prišlo mi nelogické dávať their ak mám na mysli jednu osobu (neznámeho pohlavia), ale ako som sa už mnoho krát presvedčila, tak angličtina nemá s logikou vela spoločného.
Ešte raz Ďakujem za radu :-D

je to možné :oops: Myslela jsem že dotaz zní: Kdo z postav se nejvíce od ostatních odlišuje.
Mužeš mi prosím přeložit jak to teda je česky: Who is the most different from their TV character. :?:

Kdo se nejvíce liší od jejich televizní postavy?

Nevím jak se to v češtině nahrazuje, ja bych asi řekl jeho/ její.. nevím :-D

díky, their. Tady to používají taky: http://www.medialit.org/…-their-bills

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.