Help for English

LEMMA vocabulary test

 

Nedavno jsem procital jedno starsi diskusni tema tady na foru a narazil jsem na tento test, ktery ma zhruba odhadnout vasi slovni zasobu. Bohuzel test byl tou dobou uz ale nejak nedostupny, stranka wordsandtools.com uz nefunguje.

Jelikoz jsem si ale test chtel vyzkouset, tak jsem ho zkusil najit na web.archive.org, a nasel jsem jej.

Kdyby nekdo test zajimal, tak tady je primy odkaz:

http://web.archive.org/…/gzram3.html

Muzete sem psat vysledky, docela by me zajimalo, jak jste na tom.

Me vyslo 5203 na intermediate a asi 3100 na advanced. Coz si myslim neni zas tak spatne, na to ze se anglicky ucim asi dva a pul roku.

edit: btw tady je podrobnejsi info http://web.archive.org/…-zasoby.html

Mně to na advanced vypočítalo 13140 slovíček. Zdá se, že to čtení knih pomáhá. Ještě to tak umět používat aktivně :-)

Možná mi taky trochu pomohlo, že už jsem si ten test dvakrát v minulosti dával 5/2008, 5/2009 a teď.

Škoda, že v tom archivním odkazu na podrobnosti o článku není taky kompletní diskuze. Psal jsem tam totiž, kolik jsem měl výsledek při svém druhém pokusu. Poprvé to bylo 8000 a jestli si dobře vzpomínám po roce to bylo okolo 10000. Kdyby mi takhle každý rok přibývaly dva tisíce nových slovíček, to by bylo :-)

Od otázky sto jsem vyplnil jen tři, ostatní jsem neoznačoval, protože jsem je prostě nevěděl.

Na advanced 10 870. Posledne co si pamatam tak som mal okolo 5000 tak to som sa dost zlepsil. Ale treba to asi brat s nadhladom.

Zajímavý testík. 8920 na itermediate.

Taky si ted chci koupit nejakou anglickou knizku. Chybi mi totiz pravidelny prisun novych slovicek :)

trochu OT: 2 honyk: mohl by jsi doporucit nejakou dobrou knizku ? Ja si asi koupim Dextra, ale chci si to trosku jeste promyslet tak jestli jsi cetl neco, co fakt stoji za precteni, tak mi prosim porad.

Washington Irving: Záleží, co rád čteš. Jestli chceš, koukni do mojeho profilu, tam je seznam knižek, které jsem přečetl a taky můj odhad náročnosti ohledně slovní zásoby.¨
Dextra znám jen v seriálové podobě, ale i kniha může být supr.

dik, mas tam toho hodne, ale projdu si to a jeste se rozmyslim :)

čistě teoreticky: kdo zná všechna slovíčka ve slovníku na na těchto stránkách má slovní zásobu v počtu 15500 slov :-D (viz dnešní článek)

9690 na advanced
zajímavé

Hmmm…zkusila jsem Intermediate, výsledek 9855, a potom Advanced, jenže vzhledem k tomu, že to je stejný test jen doplněný o další slova, jsem už „doučená“ slovíčka z prvního testu napsala správně. Takže nakonec mě odhadli na 13490 :-D (akorát že v těch přidaných advanced slovíčkách jsem se skoro vůbec nechytala…)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.