Němčina

To všechno je dosti proměnlivé a neexistuje správná ani špatná volba. Třeba právě ta práce, kterou byste dělat chtěl, bude vyžadovat úplně jiný jazyk, než který ovládáte. Můj osobní názor je věnovat se tomu jazyku, který se mi líbí a který se naučit chci. Jednoduše s jakýmkoliv dalším jazykem najdete uplatnění lépe než jen s angličtinou. Možná stojí za úvahu naučit se nějaký asijský jazyk. Dnes je skoro vše „Made in China“ :-)

Na čínštinu jsem se informovala u člověka, který roky do Číny jezdí. V Číně se domluvíte anglicky (tedy obchodně). Myslím si, že angličtina je základ. K tomu němčina pro Evropu a portugalština nebo španělština pro svět. Dále ruština, coby základ dalších slovanských jazyků. Pro Blízký východ arabština. A francouzština, latina a řečtina jako základ tradičního kulturního vzdělání.
Prostě je celý život co dělat :-D

Já se učím němčinu od základky. A nakonec jsem ráda, že jsem právě s tímto jazykem začala tak brzo. Dle mého by se nějaké základy němčiny daly určitě do června naučit. A podle minulých testů budeš vědět, na co se tak zaměřit. Ba co víc, je možné, že když se budeš poctivě učit, že se ti to podaří:) NJ se ti v dnešní době bude hodit, to bezesporu.
Ale ještě bych do února zvážila, jestli je právě studium němčiny tvým snem:)Totiž budeš se další 3 roky zabývat jazykem, ke kterému nemáš zatím žádný vztah. Navíc se domnívám, že základy němčiny v prvním semestru mít asi nebudete a v gramatice, konverzaci a seminárních pracích se pojede naostro.
Teda nevím, jak to přímo tam chodí, ale ta němčina, španělština, francouzština a zčásti ruština jsou jazyky, u kterých VŠ předpokládají, že jsme se učili na SŠ. Pokud je ti bližší ta ruština s angličtinou, tak to můžeš zkusit na jiné škole. Je to pěkná kombinace, tak bych se jí jen tak nevzdávala a v našich končinách je asi ruštinářů méně než němčinářů a na pracovním trhu se s ruštinou neztratíš:-)

Z těch českých stránek němčiny jsem našel konečně jednu, která mě vyhovuje: http://www.nemecky-jazyk.cz/ Zdají se mi lepší než většina ostatních.

To vypada celkem fajn ta stranka, aspon teda oproti jinym co jsem zatim narazil. Diky

nejlepší na získání pozitivního přístupu k němčině je najít si někoho s kým si budete moci povídat.

německé audioknihy čtené online
http://ivankupka.bloguje.cz/…ho-hlasu.php

Přidám se, stránky www.nemecky-jazyk.cz vypadají opravdu dobře. Včera jsem procházela jako Starter členy a článek mě zaujal.

to Jarmi1: Obdivuji, kolik vždy najdete odkazů a www stránek a nezištně se o ně podělíte. Teď jen si najít čas všechny je projít :-D.

shannon: nezištně tu přispívají všichni. Ono i řešením dotazů se rozvíjí angličtina :-) Třeba toto jsem našla díky dotazy ohledně zjednodušené četby.

To jarmi1 díky za link.

Dobrý den, prosím o vaše názory, zda a JAK vám pomůže vaše dobrá znalost angličtiny, když se učíte němčinu. Dají se v některých případech odvodit gramatické poučky? Dá se říct, že je angl. a němčina v něčem v gramatice stejná? Nebo je tomu právě naopak? Moc děkuji za vaše názory!!!

spojuje je snad jen to, že němčina přebírá spoustu anglických slovíček :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jana1306 vložený před 13 lety

Dobrý den, prosím o vaše názory, zda a JAK vám pomůže vaše dobrá znalost angličtiny, když se učíte němčinu. Dají se v některých případech odvodit gramatické poučky? Dá se říct, že je angl. a němčina v něčem v gramatice stejná? Nebo je tomu právě naopak? Moc děkuji za vaše názory!!!

Jednou mi nekdo tvrdil, ze nemci maji uceni anglictiny snadnejsi nez treba slovanske narody jako my. Ja si to moc nemyslim, jiste jsou zde urcite historicke vlivy a tudiz podobnosti, ale dle meho je to studentovi anglictiny k nicemu. Nemcinu jakz takz ovladam, v dobe kdy jsem zacinal s anglictinou jsem byl tak B2 v nemcine a mam dojem, ze mi moje znalost nemciny byla k nicemu.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jarmi1 vložený před 13 lety

to jana1306: http://ivankupka.wordpress.com/…nser-freund/

děkuji, určitě to využiji

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.