Help for English

americká angličtina

 

Prosím, existuje nějaká (dobrá) učebnice na užívaná větná a slovní spojení pro americkou angličtinu? Úroveň tak B1-B2. (Popř. nějaká „komplexní“ učebnice pro tuto úroveň, abych nemusela mít gramatiku zvlášť, slovíčka zvlášť…)

Opravdu nikdo neznáte žádnou kvalitní učebnici am.angličtiny pro B1-B2? Škoda, samouky jsem už skončila a jen s počítačem a knížkou gramatiky se mi neučí právě nejlíp.

Asi jsem to měla přidat k dřívějšímu tématu, ale mě tady nejde jen o samotná slovíčka. Spíš o nějakou komplexnější učebnici, kde bych mohla jít kapitolu po kapitole a viděla bych za sebou nějaké výsledky. Mám Grammar in use, ale i když je to naprosto skvělá knížka (díky Markovi za jeho recenzi), je to jen gramatika. Vocabulary in use jsou zase jen samotná slovíčka, navíc tahle knížka nic moc. Mám „basic“ a po jejím projití jsem neměla pocit nějakého pokroku. A stále chybí ještě věty a články. Navíc – jak zvládáte to skákání z knížky do knížky? Já v tom měla dost „bordel“ (knížka pro samouky, Vocabulary in use,… a k tomu x webových stránek). Je to přebíhání od jednoho k druhému a žádný viditelný výsledek.

Existují české knížky pro pokročilé samouky, ale ty jsou striktně britské. Aspoň to, co jem viděla. Navíc teď už bych češtinu k učení až tak nutně nepotřebovala. Když ale najdu něco na netu, nepoznám z toho, bohužel, jedná li se o britskou, anebo americkou aj.

Zkusím se poptat svých lektorů (oba jsou Američani), třeba budou mít nějaký tip.

Lenka68: nene, knížka pro pokročilejší je i částečně v češtině.
Např. http://www.englishbooks.cz/…edavani.html?…

Lenka68: Nevím, jestli můj tip je pro vás to nejlepší (od renomovaných vydavatelů jistě budou nějaké dobré knížky, viz englishbooks.cz). Já jsem párkrát viděla v knihkupectví knížku Chci mluvit jako rodilý Američan od Ledy. Obálka mne ničím nezaujala a tak jsem si jí nevšímala. Až jednou jsem ji otevřela a hned si ji koupila. Nevím, co by na ni řekli odborníci (pánové Vít a Svozílek), ale já jsem z ní byla nadšená. Je to docela vtipné povídání (samozřejmě k tomu patří i CD) napěchované idiomy. Kapitoly jsou krátké, což je výborné pro samouky. Gramatika žádná, cvičení taky nic moc, ale snažím se učit idiomy a slovní spojení. Tím, že jsou tam české překlady těch idiomů, mně velice pomáhá.

Možná by mohla pomoci tahle knížka:
http://www.eeyore.uh.cz/?…
velmi vtipně podané

Díky moc za tipy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.