Členy, můj stálý problém, občas chápu, občas chybuji

Ahoj všem. Jsem tu nový, dělá mě problém člen.
Cvičím dle knížky, učím se, ale občas ten člen nevychytám.
Třeba u nělterých vět jsou napsané tak, že těžko mohu vydedukovat zda tam má být určitý či neurčitý.
Dále, kdy se člen nedělá?
V knize jsem našel, že u určitého, pokud je u podst.jména zájmeno přivlasťnovací a­pod.

Tady to nechápu:
His desk is full of magazine.
Jeho psací stůl je plný časopisů.
Chápal bych, že u stolu je zájmeno přivl. tím odpadá člen, ale ty časopisy, proč tam není člen?

Děkuji
L

Pže jsou ty časopisy v množnym čísle, zapomněl si tam S. Zadej tady nahoře do hledáčku „členy“ a vyjede ti spousta článků, vč. testů a určitě ti pomůže, když si to přečteš :-)

Omlouvám se jsem blb, špatně jsem to napsal.
Jistě, věta má být:
His desk is full of magazines.

Je mě to divné, když například u věty:
The books are on the desks.
Se členy píší, vím, že se nepíše neurč.člen u množnoho čísla, ale určitý člen ????
Na webu jsem si tu pročetl ty články o členech, ale nějak mě to nepomohlo, kouknu na to co píšeš. Ale z tohohle jsme blbej.

Já myslím, že v tomto případě je to tak, že ten člen by tam byl zbytečný – prostě Jeho stůl je plný časopisů. V množném čísle není nutné určitý člen dávat, leda, že bys chtěl zdůraznit, že je plný nějakých určitých časopisů (o kterých už jste se bavili) – v tom případě podobně česky: Jeho stůl je plný těch časopisů.

lukas955:
Rozhodně si ke členům přečtěte naše články. Je to daleko komplexnější problematika, než věc jedné věty…

ahoj díky moc za rady, názory, články zde na webu jsem četl a však určité případy jako tyto si nejsem vždy jist-beru to z knihy angl.nejen pro samouky

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.