past conditional

Jaká věta je správně? :

(Byl bych o tom alespoň uvažoval)

I would have AT LEAST considered (that).
I would AT LEAST have considered (that).

Nikde jsem toho o této gramatice moc nenašla. Ale z jiných časů mi logicky vyplývá první možnost. (př. I would have never done…) Je to tak?

Je to tak.

Mně se naopak zdá spíš ta druhá možnost. Řekl bych I would never have done…Myslel bych si, že když jsou tam dvě „pomocná“ slovesa would a have, že se to šupne většinou mezi ně, ale že se to tolik neřeší.

Přikláním se taky ke druhé větě.

Taky bych se přiklonil k té druhé variantě.

Jo ja se taky priklanim k druhe variante, napoprve jsem to nepozorne precetl.

mě se líbí víc ta první věta. v hovorový řeči se to navíc zkracuje na „would've at least considered“

V PEU se o pozici never pise:
When there are two or more auxiliaries, the adverb usually goes after the first.
She would never have been promoted if she hadn't changed jobs.

Z toho bych usoudil, ze to same plati pro „at least“.
Nicmene najdete rodile mluvci, co tvrdi, ze never muze byt i za „have“ beze zmeny vyznamu.

Já mám zase odněkud opsanou příkladovou větu:
I would surely have missed the bus if I hadn't run so fast.

Z toho usuzuju, že na stejné pozici jako surely bude i at least.

Není mi úplně jasné, proč se tu porovnávájí dva různě druhy příslovcí, protože never je adverb of frequency, která myslím mají určitá výjimečná specifika, pokud jde o pozici ve větě.

Pride:
Pravda, pravda. Avsak, to co jsem psal neplati pouze pro never – dal jsem prikladovou vetu s never, protoze tazatel taky uvedl priklad s never – ale pro vsechna prislovce ktera se davaji „doprostred“ vety. Prislovce jako: sometimes, probably, almost, just, fortunately, angrily etc.

Ted je ovsem otazka, jestli se do teto skupiny pocita taky „at least“.
Jen tak pro zajimavost, co na to rika google:
„would AT LEAST have been“ – 13 400 000
„would have AT LEAST been“ – 3 150 000

Souhlasím s tebou Carlos1, nejedná se jen od adverbs of frequency, ale o mnohem větší skupinu a jak vidět google dává za pravdu.

Jasný, nepopírám to, jenom mi nebylo jasný, proč najednou ta změna.

Pride
Žádná změna nenastala. Od začátku mám na to stejný pohled.

Myslel sem změnu toho příslovce, ne vašeho pohledu.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.