Help for English

Má někdo zkušenosti se studiem angličtiny a prací v Anglii ?

 

Ahoj,
Rád bych odjel do Anglie a tam „studoval“ angličtinu, v květnu se chystám na KET a poté bych rád odjel třeba na dva-tři měsíce.
Zajímá mě jestli někdo nemáte zkušenosti s tím jak si vybrat dobrou školu – ubytování. Jestli se dá studovat a přitom si na studium vydělávat … atd. Už dlouho hledám na webu ale pořádně se nemůžu ničeho dopátrat (tedy kromě jazykových pobytů za značné částky). Rád bych si tam na pobyt a studium vydělal.
Předem děkuji všem za jakékoliv informace.

Ahoj. Jak uz jsem rekla kdesi a kdysi – studuji College v Aberdeenu a zaroven pracuji. Urcite se to da oboje stihat v jednom, ale asi spise dlouhodobe. Nevim, zda zde funguji jen nejake tri-mesicni kurzy, ale prace by se tu na tak kratkou dobu sehnat dala.

Ahoj, tak přesně nad tak tímto taky přemýšlím. Nebo, spíš už mám jasno. Dělám vše pro to, abych v srpnu odjel někam do UK minimálně na jeden rok, ale může být i dýl. Můj plán je chodit na jazykovku a samozřejmě chodit i do práce. Byl bych nesmírně vděčný za všechny tipy, rady apod… a zejména se chci zeptal, jestli někdo náhodou neví o nějaké diskuzi, či chatu kde bych získal více informací…
Předem díky moc

NO takze asi takhle – doporucuju Scotland, protoze zzde funguje organizace, ktera international studentum plati skolne, a zarovne je tu nizka mira nezamestnanosti, takze se tu porace da sehnat celkem lehce!Jinak pokud stojis o studium anglictiny, doporucuju kurs na Aberdeen College, kde si jeste navic muzes zazadat o jakousi podporu a oni by ti mohli jeste finncne vypomoct (ale nevim presne jak to funguje..). Ale kamaradi mi rikali, ze ten kurs uz je skoro plny, takze jestli o to opravdu stojis, tak bych zazadala co nejdrive. No..To je tak vse co me ted napada, to nejdulezitejsi…

Ja bych byl se Skotskem trochu opatrny a to kvuli dost odlisnemu akcentu. Jake mas ty poznatky kdyz jsi „primo v terenu“?

ja kdyz jsem se rozhodla, ze ze sem pojedu studovat, nemela jsem zadne jine zkusenosti s rodilymi mluvcimi, takze jsem se nad jejich akcentem ani moc nepodivovala. Pravda ale je, ze jsem nedavno zabloudila do Birminghamu a mela jsem velke potize porozumet – ale zase Birmingham – tam maj zase jiny, pro ne specificky akcent. Popravde si myslim, ze skotske anglictine je lehci porozumet, protoze skoti tak nepolikaji konce slov a tak, jestli vis co myslim. Jejich anglictina je takova tvrdsi…Me se libi.Ale asi jde jen o zvyk. Muj nazor je, ze naucit se dobrou anglictinu, i kdyz s akcentem, je lepsi, nez zustat v Cechach a ucit se czech-english…Vemte si to tak, kdyz se prijede cizinec ucit cestinu do Cech, tak ho taky ovlivni region, ve kterem zije(Praha – Brno – Ostrava?).Takze asi tak.

Diky za nazor, naprosto s tebou souhlasim. A o tom polykani koncu slov atp. mi neco povidej. Myslim, ze toto spolecne s tim spojovanim slov viz. ten Markuv priklad putiton je nejvetsi problem co se tyce rozumeni. A abych byl uprimny, me se skotska vyslovnost taky hodne libi, je to takovy zpivani. Poprve jsem to slysel ve filmu Trainspotting a hned se mi to zalibilo. Ale pro nekoho kdo je zvykly na „Londynskou“ anglictinu to muze byt trochu problem.

jo, to urcite, stejne tak jako je ted Londynska anglicitna problem pro me:D Ja vzdycky kdyz litam domu pres Londyn, tak si rikam, uz abych byla zpet na severu – kam se podela ta krasna srozumitelna anglicitna =D . Ale zase abych je neprechvalila – treba v jednom mensim mestecku Fraseburgh, tam maji priserny, ale priserny akcent – napr vyslovuju UNDERSTAND jako „andr(s s hackem – sorry, nenam ceskou klavesnici)tend“ Nebo FIRST jako „frrr(s s hac­kem)t“ =D

Vcera jsem telefonoval do Halifax banky a hned podle prvni vety jsem poznal ze mluvim se Skotem „we are sorry for delaaaaaaaaay“ :). To bylo skoro jediny co sem rozumnel, mluvil desne rychle.

Je zajimavy jak se ruzny ne tak vzdaleny oblasti lisi prizvukem. Slysel jsem ze napr. v Derby je odlisny od Bristol coz je snad nejakych 160 km a lidi z Bristol zase podle akcentu poznaji napr. obyvatele Reading. V praci mame jednoho Ira a to je taky sila.

A co teprve professor Henry Higgins z My Fair Lady !
Ten poznal, kdo je ze které londýnské čtvrti. :shock:

Hele o telefonovani mi ani nemluv – to byl ten nejvetsi problem s anglictinou, jaky jsem tu kdy mela – hlavne tedy kdyz jsem prijela. Po prvnich pokusech jsem mela sto chuti to balit a jet domu=D

:-D :oops:

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.