Help for English

pomohli byste mi prosím

 

Nemohli byste mi někdo prosím přeložit tento text?
Ve 3. století našeho letopočtu římský císař Claudius II. zakázal sňatky a zasnoubení. Chtěl tak zvětšit počet vojáků v jeho armádě a hlavně se domníval, že svobodní jsou lepšími vojáky než ženatí. Křesťanský kněz Valentýn ale nedbal zákazu a i nadále v utajení oddával. Byl ale odhalen, uvězněn a 14. února 270 popraven. Před svou smrtí ještě napsal milostný dopis jisté ženě a tak vzniklo valentýnské přání.

Nejsem zdaleka zadny odbornik, ale zkusil bych:

In the 3rd century AD, Roman emperor Claudius II forbade marriages and engagements. He wanted to increase the number of soldiers in his army and mainly he supposed that unmarried soldiers are of better use than married ones. However, Christian priest Valentine ignored this prohibition and continued in performing marriage ceremonies in secret. However, he was revealed, imprisoned and on 14 February in 270AD executed. He wrote a love letter to some woman prior to his death and that´s how the valentine card came into existence.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.