Help for English

Slovní spojení: sport (Sport collocations)

Komentáře k článku: Slovní spojení: sport (Sport collocations)

 

Tak ze sportu jsem skoro propadla :oops: :-(

Moc pěkný testík :-)

jj

Sport miluju ale tohle se mi nějak nepovedlo :oops: :-D

Athletic x athletics

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je nějaký rozdíl ve významu u těchto dvou spojení: athletic events / athletics events.
Vím, že athletic je adj. a athletics n., ale v jedné učebnici (DestinationB1) je ta druhá možnost jako jediná správná odpověď, tak jsem z toho trochu zmatená. Nikde jsem k tomu žádné vysvětlení nenašla a na internetu je možné najít obě možnosti. Děkuji za odpověď :o)

Re: Athletic x athletics

ano, ale ATHLETIC jako příd. jméno je, že je někdo/něco atletické, tedy např. atletická postava apod. Má spojení s fyzickou stránkou. ATHLETICS EVENT není událost,která by měla atletickou postavu. Je to prostě nějaká událost v atletice, ATHLETICS.

100 % jupí, hold se pozná že jsem sportovec :-D

90% :-D já blbec těsně před vyhodnocením změnil did athletics na went athletics, myslel jsem si, že je to nějaký chytáček :-D Ale tak asi jsem trochu sportovec :-)

Dobrý den,
Šlo by u poslední věty použít kicked out?

Děkuji

80%

Tak tady jsem očekávala samé „hrubky“ a ono 80%-dvě chybky. A to jsem si zrovna říkala,že když v češtině rozhodčí „pískne na píšťalku“, nikoli foukne, že to třeba projde. Neprošlo :-)
No a ve volejbale to tedy žádný HIT nebyl :-) (hezký testík)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.