Help for English

Body Language Vocabulary Test #2

Komentáře k článku: Body Language Vocabulary Test 2

 

Re:

Samozřejmě vím, že to bez toho ‚with my fist‘ být může, máš pravdu, že to jinak než pěstí nejde. Nesouhlasím však s tebou, že by to s tím použít nešlo, nebo že by to znělo tak blbě jako tvůj příklad s ‚plivnul pusou‘. Na googlu jsem si to pro jistotu vyhledal, a zdá se, že jiní by s tím takový problém neměli (tedy přesně doslova byly asi jen 3 případy, ale hledal jsem další spojení s „punch“…„with my fist“ a našel jsem spousty stránek, kde se spojení tohoto slovesa a podstatného jména FIST nebrání).

Re:

Dokonce to ani s tou pěstí nezní TAK blbě, aby to nedali do anglického slovníku anglického autora a anglického nakladatelství. Prošel jsem si kvůli tobě svoji sbírku slovníků…

Bylo by milé, kdybys šťoural jenom do věcí, které jsou špatně, ne do věcí, které ty bys řekl jinak. Do svého šťourání musíš dát spoustu energie. Co takhle si tu energii vybíjet nějakým prospěšným způsobem, např. můžeš něco pro studenty vytvořit, nějaký testík, kvíz, cvičení apod. Rád ti pošlu přihlašovací údaje do našeho online redakčního prostředí a instrukce.

Díky, ani jsem netušila, že tělo toho umí tolik :-D

počítačem? :-D :-D :-D

Sláva

Po nějaké době opět plný kýblík :-) Je ale pravda, že u třesení rukou jsem hoooooodně tipoval. :-)

Už vím že praštit pěstí je „punch“, ale v mém slovníku je pod heslem „stroke“ = rána, úder, náraz a z osobní zkušenosti vím, že Britové slovo „stroke“ užívají pro úder v golfu, tak jak je to?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od rmarti vložený před 15 lety

Už vím že praštit pěstí je „punch“, ale v mém slovníku je pod heslem „stroke“ = rána, úder, náraz a z osobní zkušenosti vím, že Britové slovo „stroke“ užívají pro úder v golfu, tak jak je to?

Re:

Ano, ale podívejte se do výkladového slovníku na způsob použití. Ono jedna věc je to správně přeložit, druhá ale taky správně použít. To už je těžší a k tomu vám pomůže právě výkladový slovník.

Hlavní ale je, že STROKE je úder. Ne sloveso UDEŘIT. Sloveso STROKE znamená ‚pohladit, hladit‘. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.