Help for English

nepravidelá slovesa -- hovorová angličtina

 

Setkala jsem se už několikrát s tim,že minulý čas neprav. sloves, jak se učime ho my, moc netrápí rodilé mluvči. Dnes čtu větu: I'm starting to think he knowed you was gonna crash.(Je to napsano v titulkach k americkému filmu, r.2006) Podle mně tam má byt KNEW . Angličtina se vyvíjí zřejmě tak rychle, že už za chvíli se nebudeme vůbec učit nepravidelné tvary. Co si o tom myslíte?

Ne, to se angličtina nevyvíjí. To pronesl pravděpodobně nějaký nevzdělanec… v češtině člověk taky vypustí spoustu paskvilů… Např. v našem regionu hodně lidí používá např. ‚Máme doma králici.‘

V americe žije spousta přistěhovalců, mnozí z nich anglicky ani neumí, mnozí ji mají jen oposlouchanou… a tak často uvidíte spoustu nesmyslů.

Učit nepravidelné tvary je důležité, a nebojte, gramatika zas tak rychle nezastarává. A lepší je vždycky naučit se to správně a potom teprve oposlouchat nějaké hovorové formy. Stejně jako automobilka nezačně vyrábět oprejskaná auta jen proto, že stejně většina ostatních aut na silnicích jsou oprejskaná. časem se oprejskají, to jo.

Když jsme u těch paskvilů,tak mě irituje výraz …když budu mohla…

To se u nás naštěstí nepoužívá… teda doufám.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.