Help for English

FCE writing - limit slov

 

  • těch 120–180 je „doporučený“ rozsah, anebo se do toho každopádně musíte vejít? Samozřejmě platí – čím míň toho člověk napíše, tím míň chyb může udělat :-D , ale pokud má zahrnout všechny požadované informace, vyjde z toho pak třeba něco jako 220 a podobně…Strhávají se za to body?

Měl byste se do toho vejít. Pokud je slov o hodně méně nebo o hodně více, tak se za to strhávají body.

Jistěže třeba 80 slov by jim asi nestačilo a za takových řekněme 250 by mi body strhli, ale jde mi spíš o to, jestli se mermomocí snažit přepisovat to, co jsem napsala, když mi z toho místo 180 slov vyjde 195 – například…

Myslim ze 195 je jeste dobry, spis mi dela problem to dostat do hlavy – nema nekdo nejaky osvedceny,fungujici navod ?

195 je dobrý, hlavně nesmíte napsat třeba jen polovinu nebo o mnoho víc.

jak to myslíte… ‚dostat to do hlavy‘?

Ten limit 180 je mnohdy dost málo, vždycky když začnu psát tak s erozepíšu a musím vyškrtávat hodně vět. Třeba teď jsem na FCE psal letter a mám tam 210 slov a nevím co bych mohl vyšktnout víc. To snad budou mít ‚korektoři‘ pochopení :-D

Taky jsem u CPE proškrtával… :-)

To Thelvyn: No Taky jsem na tom byl podobně. Psal jsem a pak jsem musel asi 20 slov vyškrtat. Splnil jsem limit ale úprava pak docela pokulhávala :-(.

já jsem slova radši ani nepočítala :-D

Dobrý den, můžete mi někdo říct, jak se slova v daném rozpětí počítají? Mám na mysli, zda se počítají/nepočítají členy. Nebo když je stažený tvar, jestli se počítá jako jedno slovo či dvě apod. Díky předem za odpověď.

člen = slovo
stažené tvary se počítají jako DVĚ slova (don´t , shouldn´t)s vý­jimkou can´t(=cannot), tudíž jedno slovo

To máte nějaké oficiální informace? Nevím, ale myslím, že to tak není. Pokud je to ale z nějakých ofic. dokumentů, můžete mě na ně odkázat?

členy, předložky atd. jsou samozřejmě slova, to je jasné, ale s těmi staženými tvary nesouhlasím…

Stažené tvary se berou jako jedlo slovo. Co teda pamatuju ze školy před 50 lety :-)
Ale třeba se to změnilo :?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.