"Je mi ukradená" "Je mi to ukradený"

Zdarec, existuje v angličtině něco nejvíc podobnýho tomu, co sem psal v nadpisu? :) Prostě něco typu “Ta ženská je mi ukradená”… Původně sem chtěl na jeden server napsat “Hlavní charakter je mi ukradenej asi jako vlastní babička”… ale pak sem si uvědomil, že to s tím “ukradením” bude možná horší :)

I don't care about the girl anymore.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Michal vložený před 13 lety

I don't care about the girl anymore.

No já se spíš snažím co nejvíc zachovat tu českou podobu, to by mě taky napadlo :)

I don't care …
I couldn't care less …
I don't give a damn …

Idiomy se prostě nedají jednoduše přeložit a Michal na to šel myslím dobře.

A když už jsme u toho: já jsem Čech, ale nikdy jsem neslyšel “ukradená jako vlastní babička”… :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 13 lety

I don't care …
I couldn't care less …
I don't give a damn …

Idiomy se prostě nedají jednoduše přeložit a Michal na to šel myslím dobře.

A když už jsme u toho: já jsem Čech, ale nikdy jsem neslyšel “ukradená jako vlastní babička”… :-)

Já vím, že nedají, ale často se dá najít něco, co náladou aspoň trochu připomíná ten original. Ale díky za příklady, třeba to nějak použiju. BTW: Já to říkám celkem často :D

Jen doplnim predlozku: I don't give a damn about sb/sth.

Pěkné je taky I DON'T GIVE A RAT'S ASS ABOUT HER. Pokud to chcete říct hezky barvitě.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 13 lety

Pěkné je taky I DON'T GIVE A RAT'S ASS ABOUT HER. Pokud to chcete říct hezky barvitě.

Jo, to zní pěkně :)

she’s way out of my league

To má ale úplně jiný význam…

aha, díky. Jakože je lepší a nemám na ni?

ano

takže to vlastně je opak: že jsem jí já ukradená/ý, ale slušně řečeno… omlouvám se. Díky tomuto přehmatu si to snad i lépe zapamatuji :-)

I don´t give a shit about the girl. Taktéž barvitě řečeno.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.