Would..

Mnohokrát jsem se setkala se slovem would ve spojitosti s minulým časem, jako např. I would go there. (přeloženo: Šel jsem tam.) Není tady nějaký článek s vysvětlením prosím? Děkuji za reakce!

Pozor,váš překlad je špatný.

I would go there=šel bych tam. Šel jsem tam=I went there.

Would může vyjadřovat mluvení o budoucnosti v minulosti, např. I decided I would go with her.

Taky to může vyjadřovat nějakou rutinu nebo opakovanou činnost v minulosti.

A jelikož mi celej večer nejde nic editovat a pořád to píše errory, přídám ještě tohle –

při časovým posunu do minulosti, tj. He says he will help me → He said he would help me. To by tu někde mělo být jako Souslednost časová nebo tak něco.

Nebo třeba If I was more clever,I would pass the exams. Kdybych byl chytřejší,Prošel bych zkouškami.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 13 lety

Nebo třeba If I was more clever,I would pass the exams. Kdybych byl chytřejší,Prošel bych zkouškami.

2. kondicionál co tady zmiňuješ se ale (pokud se nepletu) týká přítomnosti, ne minulosti na kterou se ptala erika.xxl.

If I was cleverer, I would pass the exams. Kdybych bych chytřejší, tak bych ty zkoušky udělal. Ale jelikož chytřejší nejseš tak je neuděláš.

Doporučuji tento článek: WOULD pro opakované děje v minulosti

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 13 lety

Doporučuji tento článek: WOULD pro opakované děje v minulosti

Jojo, to je přesně to co sem myslel tou rutinou nebo frekventovanou / opakovanou činností hned nazačátku. Jen mě nenapadlo to hledat tady.. Už je na mě asi moc pozdě..

Zdravim…potrebuju poradit s jednim gramatickym jevem, vubec nevim, kam ho zaradit.

I was trying to open the tomato cage, but the cage wouldn't open. Pokousela jsem se otevrit klícku na rajcata, ale klec se neotevrela.

Je to z jednoho videa a rekla to rodila Americanka.

Proc je tam pouzito wouldn't a ne didn't open? Dekuji za objasneni.

Tohle bude přesně ono: To auto ne a ne nastartovat!.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 13 lety

Tohle bude přesně ono: To auto ne a ne nastartovat!.

Diky moc, to bude vazne ono.)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.