Help for English

Anglictina na webu

 

Nazdar, do sekce „Angličtina na internetu“ by nebylo špatné přidat odkaz na BBCCzech English – je to podle mě opravdu přínosná stránka, je na ní spousta lekcí s nahrávkami (mluvená i písemná forma), vše je zadarmo. Určitě se na ní podívejte, a myslím, že by bylo celkem k užitku na ni dát odkaz ( http://www.bbc.co.uk/…ningenglish/ ). Uiii

Jistě, o této stránce víme, odkazy přidáváme postupně, jak dovolí čas. Díky za připomínku, posunem si tuto stránku na přední místo v seznamu TO DO.

Ahoj, našla jsem zajímavý web na procvičení angličtiny. Lekce jsou tematicky rozdělené. http://eurochance.brailcom.org/
Tak šprtejte :-D Papa

Super !! Opravdu hezká cvičení. Moc se mi to líbílo (zatím jen první lekce o telefonování) 8-)

Já jsem si zase oblíbila pořad Dobrého rána na ČT1 „A Phrase A Day“ – http://www.ceskatelevize.cz/…m/detail.php?…. Jsou tam užitečné fráze a slovní spojení spolu s autentickou ukázkou a vysvětlením v češtině. Mrkněte na to. :-D

Diky za ten odkaz na ceskou televizi.

Akorat me tam zarazilo I AM AFRAID OF TAKING RISK. Pamatuji se z grammar in use ze ing forma u afraid je ve vyznamu neceho co delame neumyslne. U zamyslene cinnosti je afraid to…
Podle tohoto vysvetleni bych spise rekl I AM AFRAID TO TAKE RISK protoze riskuji intentionally. Marku, pokud sem nahodou zabrousis, mohl by ses vyjadrit? Diky.

„I AM AFRAID OF TAKING RISK“ … to by mě taky zarazilo.

Jak oni to napsali … „I AM AFRAID OF TAKING RISKS“ … to je úplně v pořádku.

Do you want to take „a“ risk and bet me on that?
:-)

Myslím, že tam to Murphy podal jako příliš pevné pravidlo. Je to skutečně většinou tak, jak říkáte, ale možné jsou obě varianty bez výrazného rozdílu ve významu. Viz např. Oxford Wordpower, Cambridge Advanced Learner's Dic­tionary apod.

Navíc, zaměnitelné to není spíše u těch neúmyslných věcí, např. I'm afraid of being killed NIKOLIV I'm afraid to be killed. Tam by to byla chyba, kdybychom to zaměnili.

dneska jsem náhodou narazil na docela povedený web: http://skola.amoskadan.cz/. Přinejmenším stojí za nahlédnutí.

ano, povedený ale téměř stoprocentně jsou to nelegálně obšlehnuté materiály z různých učebnic. Autoři webu věří, že když z copyrightovaného obrázku ustřihnou po každé straně jeden centimetr, už je to jiný obrázek a nevztahuje se na něj autorské právo.

Divím se, že u takového projektu může mít hlavičku ministerstvo školství… O tu stránku už se nikdo několik let nestará (pokud se za poslední rok nic nezměnilo) a ani už nebude, pravděpodobně.

Osobně mě něco takového vytáčí… Nikdy bych si nedovolil dát něco, na co má autorská práva někdo jiný, veřejně na web a prohlašovat to za svoji práci. Jediné, co tam je, je seznam použité literatury…

Uznávám, že tohle bych opravdu nečekal. Především ta hlavička MŠMT by měla být jakousi garancí (nejen stránky kvalitativní,ale i morální), protože kdo není odborník, tak nemá šanci poznat že jde vlastně o kompilát. Takže pro mně samotného jako autora doporučující příspěvku plyne, že i když moje doporučení neporušuje pravidla tohoto webu, navrhuju přípěvek smazat nebo alespoň zařadit do příspěvků nevhodných, tak aby doporučení na takto pochybné stránky (bez ohledu na jejich kvalitu) nebylo na očích). Mně se to určitě nedotkne, protože tohle se fakt nemá dělat. Jen si kladu otázku, jak pak mohou autoři někoho vychovávat!!

Já jsem totiž autorům asi před rokem volal a ptal jsem se jich, jakým způsobem sehnali svolení některých autorů… a vylezlo z nich právě to, že svolení nemají, jen ty knihy uvedli na seznamu zdrojů… a tvrdili mi taky to s tou fotkou, že když z ní něco uříznete, tak už je to vaše dílo a nevztahuje se na to původní copyright. Jen mají štěstí, že se na to ještě nepřišlo.

Já to mazat nebudu… jen ať se tam lidi podívají, jestli chtějí.

Autoři ten web ani původně nezamýšleli pro širokou veřejnost, jak je z toho patrné. Byl to právě nějaký projekt, na kterém ukazovali použití internetu pro e-learning, jak mohou např. děti s individuálním plánem, nebo děti dlouhodobě nemocné dohánět učivo. Myšlenka určitě dobrá, ale jinak pořád stejně nelegální, pokud nepoužívají své vlastní materiály.

Navrhoval bych do odkazů přidat odkaz na tyto stránky: www.anglictinajinak.cz jedná se o lektorované fórum v angličtině. Kde se můžete naučit z vlastních chyb.
Není to bohužel zdarma, ale za mírný poplatek, to jest 200Kč lze využívat tuto službu celý měsíc. (Samozřejmě pokud chcete diskutovat – jste zváni – diskutoat může každý – to je naprosto zdarma – pouze si můžete zaplati opravování těchto příspěvků zkušeným učitelem angličtiny) Můžete si i zadávat úkoly aby vás to motivovalo k činosti. Je to velmi podařený projekt mohu doporučit z vlastní zkušenosti.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.