Psaní školních prací

Ahoj,

řekněme, že mám za úkol napsat méně formální dopis kamarádovi o 100 slovech. V takovém dopisu mohu používat stažené tvary (it's, I'm, you're, etc.) – mám stažený tvar považovat za jedno, či dvě slova? Jak se to oficiálně počítá?

A jak nakládat s výrazy, které lze psát několika různými způsoby, jako např. “easygoing”, “easy-going” či “easy going”? Mám je počítat jako jedno, či dvě slova?

Děkuju.

Myslim, ze ti chtel lektor naznacit _pribliznou_ delku textu. Urcite krome opravy chyb po tobe nebude prepocitavat slova, jestli jich mas fakt presne 100. Ve wordu nebo LibreOffice to pocita znaky mezi white spaces.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Radim45 vložený před 13 lety

Ahoj,

řekněme, že mám za úkol napsat méně formální dopis kamarádovi o 100 slovech. V takovém dopisu mohu používat stažené tvary (it's, I'm, you're, etc.) – mám stažený tvar považovat za jedno, či dvě slova? Jak se to oficiálně počítá?

A jak nakládat s výrazy, které lze psát několika různými způsoby, jako např. “easygoing”, “easy-going” či “easy going”? Mám je počítat jako jedno, či dvě slova?

Děkuju.

Ono ta slovotvorba je docela osemetne tema. Nazory na to, co slovo je a neni, se mirne lisi. Kdyz se to vsak vezme ciste selskym rozumem, tak slovo je shluk pismen, oddelenych po obou stranach mezerou. Tudiz bych kontrakce povazoval za jedno slovo. Otazkou treba je, zdali je living room take jedno slovo, protoze vyjadruje samostatny a uceleny koncept. Co se tyce ostatnich slov – easygoing, easy-going, easy going, tak je to ciste na jednotlivci, ale plati to stejne.....

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.