umístění instead of

I don´t have twitter
I have facebook instead of.
(Místo toho mám facebook)
Dalo by se takto věta říct nebo tam musí mít vyjádřen i twitter?
viz : I have facebook instead of twitter.
Díky.

Môj osobný tip: “I don't have Twitter, I have Facebook instead.”

jak říká Ales1603 ..bez OF :)

OF je předložka, nemůže Vám tam zůstat jen tak. takže I use Facebook instead of Twitter. nebo I use Facebook instead.

INSTEAD OF je řekněme složená předložka – místo (čeho)
INSTEAD samotné je příslovce – místo toho.

Marek Vít: Já vím, že to něco jiného, ale je tohle správně?

What does he use facebook instead of?

Místo čeho používá facebook?

Já bych osobně řekl,dobře mi to i zní
Instead what does he use Facebook of ?

PS:díky.

Myslím, že “instead what” prostě v otázce použit nelze. Přijde mi jako kdyby jsi místo “How does he look like” říkal “Like how does he look”. Ale odůvodnit to neumím.

Ok, takže “What does he use facebook instead of?” je v pořádku ;) Jde prý o preposition stranding.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Klotyl vložený před 12 lety

Myslím, že “instead what” prostě v otázce použit nelze. Přijde mi jako kdyby jsi místo “How does he look like” říkal “Like how does he look”. Ale odůvodnit to neumím.

určitě ně HOW …What does he look like?

What does he use FB instead of? …myslím správně, ale nejsem si 100% jistý

Instead of what does he use FB? …správně

Instead what does he use Facebook of ? …špatně

Michal: podle n.speakera prý “instad of what does he use FB?” správně není ale prý to neví, nikdy by to jen neřekl. Za to how se omlouvám, vymýšlel jsem příklad a nechal tam první slovo :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Klotyl vložený před 12 lety

Michal: podle n.speakera prý “instad of what does he use FB?” správně není ale prý to neví, nikdy by to jen neřekl. Za to how se omlouvám, vymýšlel jsem příklad a nechal tam první slovo :)

aha:) přišlo mi to OK…sorry

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.