Help for English

Právě proběhnuvší FCE

 

Ahoj,

Tento víkend proběhly poslední části zkoušek FCE a docela by mě zajímali vaše pocity a nálady z testu. Těžké, lehké? Jaká část vám dělala největší problém? A všechny věci kolem…Těším se na vaše názory.

Ahoj,
Tak abych pravdu řekla, největší problém mi dělal asi listening, byla jsem z něj potom docela špatná. Nikdy jsem sním neměla moc problémy, ale nějak mě dost zaskočil. Jinak speaking celkově v pohodě, příjemná konverzace. A nelehčí část asi Use of English.

To jsou asi tak nějak moje dojmy. Teď ještě doufám, že mi to vyjde na pass :-)

Ahoj,

Co se mě týče, tak mi asi nejlépe vyšel speaking. Byl jsem mile překvapen, když tam byli dva Angličané. Chybku jsem určitě udělal, ale lepší než mlčet. Já jsem měl tradičně problém v Use of English s těma 15 řádky, které se mají zkontrolovat. No tak nějak jsem to udělal, ale moc bych za výsledek ruku do ohně nedal. No snad projdu a taky všichni ostatní

z mého pohledu byl listening hrozný (a jak jsem se tak ptala, takřka všechny zaskočil). Reading a UoE v pohodě (až na některé otázky, u kterých jsem zbytečně moc přemýšlela:-) ). Při speakingu u mně docela pokulhával ten „Task achievement“ ( rozebírání smyslu života by mi v aj možná šlo líp než prostý popis konkrétního obrázku s jednoduchým výjevem :-D ) U writingu jsem se snažila vejít do časového limitu tak zběsile, že jsem tam nepochybně nasekala spoustu chyb (pokud jsem vůbec psala o tom, o čem jsem měla). Nějak jsem pak nesebrala odvahu si to po sobě přečíst :-)

Tak taky sdělim svoje dojmy. Listening – obvykle moje silná stránka, tentokrát byla ale ta první a čtvrtá část docela těžká. Snad i tak trochu koncepčně – ne že bych nerozuměl, ale stejně jsem váhal co zvolit.
Speaking – tam se nedá moc zkazit, celkově easy
Reading – vcelku jednoduchý, až na to poslední cvičení, ve kterém šlo oprvadu o dohledávání jednotlivých slovíček
Writing – v pohodě, témata byla přijatelá
Use of english – taky jednoduchý, byly tam samé známé věci

Celkově bych řekl jednoduchý, akorát – jak už jste psali výše – jsem byl trochu „vyplesknutej“ z toho listeningu, leckterý pro úroveň Advanced mi přišel jednodušší.
Těšim se na vás u CAE

Taky pridam svoji troskou
Listening – zaskocil me a prevazne to byla loterie.
Speaking – mel jsem obavy, ale na vsechny otazky jsem odpovedel
Reading – textu jsem rozumel,otazky byly ale „tricky“
Use of ENglish – nejvetsi strach jsem mel prave z teto casti,ale bylo to v pohode.
Writing – tohle asi moje nejhorsi cast – mel jsem „nacviceny“ jina temata a ta tam nebyla…

Takze uvidime 4.srpna az budou vysledky…:(

Já to mám úplně stejně, listening jsem považoval za můj nejsilnější skill, ale byla to nakonec tipovačka :? Z writingu mám asi nejlepší pocit, i když mám v dopisu skoro 220 slov, use of english byl klasicky nic moc a reading docela ušel.
No a speaking, byl jsem docela zklamaný ze svého výkonu, byl jsem hodně nervozní a tak jsem na jednu otázku (popis obrázku, když se mě ptal jestli mám rád sportování venku) odsekl jen yes a lot. Mno furt si to vyčítám, ale šel jsem do toho s tím že to prolezu takže doufám :-)

btw. nám říkali, že výsledky už budou 1.8.

Potřebovala bych vědět, jak je to s výsledkama, potřebovala bych je dříve než za ty 3 měsíce, zkoušku jsem skládala v červnu, šlo by za příplatek dostat výsledky dříve?a není nějaký kontakt na někoho, kdo by mi mohl poradit??dekuji

Myslím, že to nejde…

Nevíte někdo, jak je to přesně s procentem pro úspěšné absolvování FCE. Všude se píše 60 %, ale slyšel jsem, a dokonce i na fóru jsem četl, že se toto procento mění. Můžete mi sdělit, o kolik se mění? Děkuji.

Vzhledem k tomu, že jsem tuto zkoušku skládala v březnu 2008, ocituji z vlastního Statement of Results, Interpretation of Overall Grades: "The percentage of marks needed to achieve each grade may vary from session to session depending on the precise difficulty of the individual papers which make up the particular examination. The approximate ranges of percentages for each grade at FCE are typically as follows: Grade A: 80 % and above, Grade B 75% to 79 %, Grade C 60 % to 74 %. Asi tomu skutečně tak je, protože když jsem se sama ptala o přestávce mezi zkouškami zkoušejících, jak je to s těmi procenty, odpověděli mi, že 60 % je skutečně jakousi hranicí mezi udělal/neudělal, přesto ale konečné slovo si ponechává Cambridge ESOL. Nevím jestli Vás tato odpověď uklidní, ale je to zřejmě ta nejpřesnější jaké je možné se dobrat. Přeji hodně štěstí a skvělý výsledek. :-D

Je to plus mínus procento či dvě, řekl bych. Ne vždy se podaří test úplně stejně obtížný, a tak si tam dávají rezervu… není prostě zcela přesně stanovené, za kolik procent je co.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.