Přečetla jsem si sice váš článek o zdrobňování jmen v angličtině, ten mi ale bohužel nepomohl, i když je velmi pěkný… prosím pěkně, existuje i nějaká jiná zdrobnělina pro Jamese než Jamie?
Přečetla jsem si sice váš článek o zdrobňování jmen v angličtině, ten mi ale bohužel nepomohl, i když je velmi pěkný… prosím pěkně, existuje i nějaká jiná zdrobnělina pro Jamese než Jamie?
Třeba Jim nebo Jimmy.
A Jim není samostatné jméno? Myslela jsem si, že James a Jim je něco
jiného
Jinak díky.
Ne, podobně je Tom krátce Thomas, Steve je Steven, Chris je Christopher apod. Někteří lidé ale vlastně zásadně vystupují pod tím domáckým jménem, to oficiální mají snad jen někde na rodném listě. Jim Carrey, Tom Hanks…
Jim Carrey se např. ve skutečnosti jmenuje James Eugene Carrey. Mike Oldfield je celým jménem Michael Gordon Oldfield. Tom Hanks je celým jménem Thomas Jeffrey Hanks.
Dobře, rozumím, děkuju vážně moc
Mě zmátlo spíš to,
že mi to přišlo hodně odlišné
Ještě jednou
děkuju.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.