Dobrý den,
pěkně Vás prosím o radu. Bohužel jsem udělala tu chybu, že jsem se kdysi na základní škole začala učit místo angličtiny němčinu. S angličtinou jsem začala až ve druháku na střední a používali jsme učebnici Time to talk. Nevím, zda to bylo učebnicí a nebo vyučující a nebo mnou:-), ale v podstatě mi to nic nedalo. Je to jakoby mně chyběly ty pomalé krůčky v angličtině, tak jak se to vyučuje na základní škole. Přišla jsem na vysokou a zase měla angličtinu jako druhý jazyk a v podstatě jsem si to tam jen odseděla, aniž bych se něco naučila. Vyučující nás shazovala za špatně řečenou větu, a to se pak dostanete do fáze, kdy nemáte chuť mluvit.
Svůj velký problém vidím v tom, že jsem zvyklá z němčiny skládat slovíčka tak, jak jdou za sebou v české větě. Což v angličtině není samozřejmě možné.
Nějaké gramatické základy mám, slovíček znám taky vcelku dost, angličtinu mám naposlouchanou z amerických seriálů a jsem schopná je v podstatě sledovat bez titulku a vím, o čem je řeč. Bohužel sama bych neřekla ani to nejjednodušší.
Už se konečně dostávám k tomu, co bych potřebovala poradit. Začala jsem tady s kurzem pro začátečníky, musím jít od začátku a postavit si pořádné základy. Potřebovala bych nejlépe nějakou knížku s CD a i k tomu exercise book. Prostě nějakou studijní oporu, když to tak nazvu. Asi jsem typ člověka, který v tom potřebuje mít systém. Už jsem toho vyzkoušela spoustu (z uložta) a nic mě úplně nesedlo. Buď to bylo zastaralé nebo to nebylo vhodné pro začátečníky či jiným způsobem pro mě neatraktivní. Ráda bych si nejlépe něco pořídila, a kdyby jste mě pomohli s výběrem, byla bych moc vděčná. Sama v tom velmi tápu.
Omlouvám se za tak dlouhý text a předem moc děkuji.:-)

Vloženo před 12 lety