ambiguity - dvojzmyselné vety

Ahojte, potrebovala by som pomôcť s jedným cvičením, ktoré som mala v teste a vážne by som chcela vedieť, ako to malo byť správne: Explain ambiguity of the following sentence: 1. a., Dick finally decided on the boat. 2. You can´t give her any flowers.

Prvý význam týchto slov je mi jasný, ale s druhým si enviem rady…thanks a lot za odpovede 

Ta první věta- to moc nevím. Každopádně jediné co jsem zjistil je, že boat je i miska, ale ta druhá věta- You can't give her any flowers- Nemůžeš jí dát žádné květiny, tam slovo flowers má druhý význam a to menstruace. Nevím jestli je to ten význam, který tam má být, každopádně je to všechno, co jsem našel.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od kacik310 vložený před 12 lety

Ahojte, potrebovala by som pomôcť s jedným cvičením, ktoré som mala v teste a vážne by som chcela vedieť, ako to malo byť správne: Explain ambiguity of the following sentence: 1. a., Dick finally decided on the boat. 2. You can´t give her any flowers.

Prvý význam týchto slov je mi jasný, ale s druhým si enviem rady…thanks a lot za odpovede 

1. decided on the boat – rozhodl se kde (místo)? Na člunu a nebo dohodl se na čem (co bylo předmětem rozhodnutí)? Na člunu.
  2. can't – nesmíš / nemůžeš

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.