Help for English

Předložka on, in

 

Chtěla bych se zeptat, jaká předložka se užívá např. se slovem ráno.Ve vašich článcích jsem se dočetla, že by mělo být pouze „in the morning, in Sunday morning ". V učebnici (prac. seš.) Frause pro 6. tř. byla použita vazba "on Saturday morning“.
V poslechovém podcastu jsem viděla také vazbu „on Friday morning of February 26“. Chápu to dobře, že když je uveden konkrétní den, používá se předložka ON, a IN se používá , když se řekne jakékoliv ráno a může být uveden i čas (např. in Friday morning at 7 o´clock), ale zase mě mate ten prac. seš. od Frause. Mohla by tam být chyba ?Tyto učebnice jsou v současné době velmi uznávané.Jinak vaše stránky jsou moc skvělé!

Jé, omlouvám se, ještě jsem si teď prostudovala váš článek s předložkami a nějak se mi to popletlo. Opravdu máte použitou vazbu ON Sunday morning. Může být také v nějakých případech použita předložka IN, co se týče dne v týdnu? Ještě jednou se omlouvám.

Nic mě nenapadá, ale vůbec bych se nedivil, kdyby se objevila nějaká výjimka, která potvrzuje pravidlo.

jenom takto:
On Sunday IN the morning.

Jinak snad ne.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.