Přítomný průběhový čas

Dobrý den, musím se zeptat, Vím že live může být třeba living in a lie, atd… Prostě něco co je buď teď, nebo nějaká změna že předtím to nebylo když už je to opakující tak je to live, potřebuji pomoci když vím že je to zase blbost ale nic lepšího mě nemohlo napadnout :D Když budu například zabíjet brouka, plácnu ho budu si myslet že je mrtvý a on se probudí a stále žije, jde mi o to říci: žije? live by byla opakující se událost ale zároveň může být také to jako nečinnost co probíhá neustále jako třeba feel,love,like,hope atd… takové ty pocity co prostě jsou pořád nebo kdybych se narodilo dítě a já bych chtěla říci že žije… nebo ono by to chtělo říci i když třeba nemluví že koukněte já žiju nevím ale zdá se mi to všechno jako něco co se právě teď změnilo ale zároveň je to že to probíhá prostě neustále jako že to prostě není činnost a že se tam nedá dát přítomný průběhový a to je právě ten problém pletu si co probíhá prostě pořád bez přestávky, a to co se změnilo ale je to jen dočasně jako třeba že se něco rozbilo a tak.. Nevíte, jak bych to měla poznat? Děkuji moc že jste u tohodle dlouhého článku neusnuli a pomohli..

V takových případech by se spíše použilo “I'm alive.”, “It's alive.”
Viz také článek LIVE, LIFE, ALIVE.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.