Help for English

Vyhledávání slovíček

 

EnglishMe! je skvělá aplikace, nikde na webu jsem nepotkal tolik muziky za tak slušné peníze, to na začátek.

Občas samozřejmě narazím na věci, které mi připadají nepohodlné, v těch oblastech by se určitě dalo přidat. Např.:

Slovíčka nelze vyhledávat jinak než při přidávání do okruhu; prokrýlepána, proč? Rád bych aplikaci rovnou využíval jako slovník, takhle musím používat něco jiného!

Nelze procházet všechny testy jako okruhy k učení; všechna slovíčka z testů by mělo být možné prohlížet stejně jako okruhy (i když ony to asi nějak okruhy jsou), jinak člověk rovnou jede test, aniž by si mohl slovíčka připomenout nebo (a to častěji!) aniž by je vůbec kdy viděl! – jediná šance je pak se nějak k testům vracet a nebo si rovnou vytvářet okruhy (to je prkenné). Když nelze jen tak projíždět všechna slovíčka, člověk málokdy dojde k tomu, že si chce něco uložit navíc. Bylo by prostě fajn mít třeba přístup k prohlížení slovíček pro test Frázová slovesa (opakování 11–15) verze A. Upřímně řečeno, tady vůbec netuším, která bije. Vypadá to jako výběr z nějakých okruhů nebo lekcí, které člověk předtím už potkal a viděl, ale odkud se to vlastně vzalo…?

Prostě není jasný vztah mezi okruhy slovíček a testy – okruhy slovíček např. obsahují Phrasal Verbs 2—4, 1 chybí. Vypadá to, jako by si někdo dal strašnou práci s vytvářením testů, kterých tam jsou skutečně mraky. Pak ale při vytváření okruhů najednou skončil někde před půlkou. Z mého pohledu tam není jasný vztah nebo prostě chybí část funkcionality (tak nějak to není provázáno do důsledku).

Je ale možné, že mám jen nedůsledné návyky za léta strávená na internetu :-?

Jinak ale pořád platí, díky za pěknou aplikaci :-)

Dobrý den,

děkujeme za zpětnou vazbu.

  1. vyhledávání slovíček ale i jiných věcí na English Me vidíme jako důležitou funkci a máme ji na seznamu s vysokou prioritou
  2. vztah mezi okruhy slovíček a testy neexistuje. Je to ale zajímavý nápad. Problém je, že obojí funguje samostatně, okruhy lze vytvářet víceméně nekonečně, mohou si je vytvářet i uživatelé apod. Naše testy jsou na druhou stranu spíše ‘výukové’ než ‘zkoušecí’. Nejsou tedy původně určeny k tomu, aby si člověk otestoval právě naučenou slovní zásobu, ale spíše aby se na nich naučil,c o potřebuje. Ideálně můžete udělat opak – udělat si test a nová a neznámá slovíčka si pomocí ‘nákupního košíku’ dal do svých vlastních okruhů a slova se pak učit z nich. Nicméně slovíčka z okruhu se můžete učit také formou doplňování do vět. Zamyslím se ale, zda by nebylo možné nějak skutečně okruhy a testy propojit.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.