Out to

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co znamená to out to ? Proč to tam je? Já bych to napsala: Baby floats 1km (dítě plave 1km) in a sea (v moři)… Co to tam zn. ? Dítě plave venku k moři?

Baby floats 1km out to sea in inflatable toy after sunbathing parents forget about her

Celkově obecně to slovo out nechápu

Předem děkuji…

Z kontextu bych tomu rozuměla takto : dítě odplavalo na nafukovací hračce 1 km na volné moře poté, co na něj jeho opalující se rodiče zapomněli. Doslovné překlady prostě někdy (spíš často) nefungují…

Děkuji, no ale jak mě má napadnout, hned správný překlad, co to vlastně znamená, podle čeho?

A další věc, jakto že to znamená odplavalo? Když je tam s – floats? Což znamená, že něco dělá 2. nebo 3. osoba v přítomném čase? Odplavalo, bych přeložila jako floated… Jak mě má tedy napadnout, že to znamená odplavalo? Děkuji..

A to Out to je tam proč? Já bych to napsala takhle: Baby floated 1km in sea in …

Psala jsem, jak tomu rozumím. Přesný překlad (plavalo/plulo/pla­ve/pluje) závisí na kontextu. Jak tady nedávno někdo poznamenal – překládat můžete různě, podstatné je, jestli vaše věta pak v angličtině bude dávat smysl a bude vyjadřovat to, co chcete. Já tomu rozumím tak, že pisatel chtěl zdůraznit, že dítě se dostalo až 1 km od břehu (out to sea) a od rodičů. Nejde o prosté sdělení, že zatímco se rodiče opalovali, dítě si v klidu plavalo v moři. Nebyl to náhodou novinový titulek? Pak se podívejte na poslední příspěvek zde

Out = pryč (od pláže)
To sea = do moře

floated 1 km out to sea = odplulo 1 km pryč do moře (je zde vyjádřen ten pohyb od pláže a od rodičů). Jak píše maris, “na volné moře”, “1 km od břehu”…

Aha, a je tu na to nějaký článek? Jak se pojí outto ? Děkuji

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Satriani-martina vložený před 10 lety

Aha, a je tu na to nějaký článek? Jak se pojí outto ? Děkuji

není to nějaká super vazba je to prostě VEN DO moře. Článek na VEN DO by byl myslím zbytečný. Podobně je třeba UP TO THE SKY, DOWN TO THE RIVER, UP IN THE SKY, DOWN BY THE RIVER… prostě příslovce UP, DOWN, OUT a předložka TO, IN, BY atd.

A co by to znamenalo takhle? Floated 1km in sea? Asi vypadám jako totální blbec, ale já pořád nerozumím, proč tam to out vůbec je..

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Satriani-martina vložený před 10 lety

A co by to znamenalo takhle? Floated 1km in sea? Asi vypadám jako totální blbec, ale já pořád nerozumím, proč tam to out vůbec je..

IN THE SEA – kde? v moři
OUT TO SEA – kam? ven na širé moře

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.